Барселона с ценни три точки в борбата за титлата в Ла Лига


Барселона с ценни три точки в борбата за титлата в Ла Лига
Снимка: Getty Images

6170 0

Барселона постигна много ценна победа като гост на Виляреал в мач от 32-ия кръг на испанската Ла Лига! Антоан Гризман отбеляза два гола и се превърна в герой за каталунците в днешната среща.

В 27-ата минута Самуел Чуквуезе изведе "жълтата подводница" напред в резултата! Само минута по-късно обаче Антоан Гризман възстанови равенството, след асистенция от Оскар Мингеса. В 35-ата минута Гризман отново бе изведен на супер позиция, но този път от Фойт от Виляреал и не пропусна да вкара втория си гол в мача - 1:2!

Сержиньо Дест бе заменен на почивката от Сержи Роберто. В 65-ата минута Мануел Тригерос от домакините бе изгонен с директен червен картон, заради много грубо влизане в краката на Лионел Меси. До края на мача каталунците изпуснаха още една-две добри ситуации да отбележат още едно попадение.

Така Барса спечели много важни три точки в борбата за титлата в Ла Лига. Тимът на Роналд Куман е на трето място (равни точки с Реал Мадрид) с актив от 71 точки - две по-малко от Атлетико Мадрид, но предстои и пряк сблъсък между двата отбора на "Ноу Камп". Виляреал пък е 7-ми с 49 пункта!

Стартови състави:

Виляреал: Асенхо, Албиол, Фойт, Парехо, Торес, Ж.Морено, А.Морено, Тригерос, Чуквуезе, Капу, Алкасер

Барселона: Тер Щеген, Дест, Пике, Ленгле, Мингеса, Алба, Бускетс, Педри, Де Йонг, Меси, Гризман

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Изведнъж каталунците се оказаха в идеална позиция за атакуване на титлата в Ла Лига, с което и да запишат дубъл на домашната сцена през кампанията - нещо, което изглеждаше невъзможно в по-ранен етап от сезона, когато Барселона записваше слаб резултат след слаб резултат.

Ако футболистите на Роналд Куман спечелят всички 7 мача до края на сезона, то те ще спечелят титлата. А гостуването срещу Виляреал безспорно е едно от най-тежките изпитания до края. При успех, Барселона ще изравни по точки втория Реал, но ще бъде и с мач по-малко.

Виляреал не се радва на най-добрия си сезон, но въпреки това е в борбата за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. "Жълтата подводница" е на 7-а позиция и е с точка по-малко от Бетис и Реал Сосиедад, като е и с мач пасив в сравнение с Бетис. Така успех днес е не по-малко важен и за Виляреал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички