Барселона разполага с два варианта за привличането на Гризман


Барселона разполага с два варианта за привличането на Гризман
Снимка: Getty Images/Guliver

10698 0

Ръководството на Барселона разполага с два варианта за трансфера на Антоан Гризман, съобщава Mundo Deportivo. Всеки от тях обаче крие своите недостатъци, като решението може да се окаже ключово и за цялостната трансферна политика на отбора през това лято.

Първият вариант е каталунците да се споразумеят с Атлетико за цената на Гризман, която е заложена в договора му - 120 млн. евро. При такъв сценарий "лос кулес" ще могат да изплатят сумата на траншове, но и ще трябва да платят данъци в размер на 21% от трансферната сума, което означава, че цялата сума за Гризман ще нарасне до 145 млн. евро.

При другия вариант - и неразбирателство между двата клуба, Барселона ще трябва да депозира сумата от 120 млн. евро в офисите на Ла Лига. Това означава, че каталунците ще трябва да платят наведнъж цялата сума, което на практика ще попречи на клуба да осъществи друг голям трансфер - този на Неймар.

Испанското издание смята, че все пак трансферът ще бъде осъществен, но няма да се случи в следващите дни. Очакват се продължителни преговори между двата клуба, които не се намират в особено добри отношения.

Междувременно стана ясно, че Атлетико ще наложи наказание на Гризман за всеки самоволно пропуснат ден (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички