Пике готов да помогне с финансирането за ремонта на "Камп Ноу"


Пике готов да помогне с финансирането за ремонта на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images/Guliver

1377 0

Жерар Пике е готов да помогне на Барселона да финансира новия си стадион на каталунците. От началото на идеята през 2014 г. беше постигнат много малък напредък по преустройството на "Камп Ноу".

Тогава бюджетът за проекта беше 600 милиона евро, докато сега новият стадион ще струва на Барселона поне 725 милиона евро с 90 милиона евро лихви. Според MARCA Пике е предложил да действа като посредник между Барселона и други компании, желаещи да финансират проекта, както и е проявил интерес към аутсорсинг проекти.

В момента Goldman Sachs ръководи конгломерат от банки, отговарящи за финансирането на стадиона, който, както прогнозира Барселона, ще генерира 150 милиона евро годишно за клуба. Последните прогнози изчисляват, че работата по съоръжението ще приключи едва през 2025 г.

Каталунският клуб е в сериозни финансови затруднения и плащането на масивния проект се превърна в проблем. Тук идва Пике. Той има история в генерирането на бизнес за Барселона, като е ключов в новата спонсорска сделка с Rakuten. А за кой играч влизат в битка Реал Мадрид и Барселона - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички