Барселона провежда референдум за оставката на Бартомеу


Барселона провежда референдум за оставката на Бартомеу
Снимка: Guliver/GettyImages

1909 0

Барселона официално ще проведе референдум за освобождаването на президента Хосеп Мария Бартомеу и разпускането на Борда на директорите. Това стана факт, след като бяха събрани нужните 16 521 подписа за искане на оставката на ръководството на клуба.

Със събраните подписи на практика се ратифицира искането за референдум. Той трябва да се състои след 2-3 седмици (между 10 и 20 дни от днешната дата). Друг вариант за развръзка на казуса е Бартомеу и членовете на Борда на директорите сами да подадат оставки, но този сценарий изглежда малко вероятен.

Най-вероятната дата за провеждането на референдума е 25 октомври (неделя), което се пада ден след провеждането на първото Ел Класико с Реал Мадрид за новия сезон. За да бъде гласувана оставката на ръководството, референдумът трябва да събере поне 2/3 от вота на гласоподавателите.

Преди дни ръководството на Барселона обяви, че е създало комисия, която да провери дали ще се гласува вот на недоверие срещу настоящия борд и президента (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички