Барселона повтаря тактиката с Тер Стеген, но с друга своя звезда


Барселона повтаря тактиката с Тер Стеген, но с друга своя звезда
Снимка: GettyImages

2055 0

Барселона може да е понижила значително сметката си за заплати през последните 12 месеца, но тъй като лимитът на заплатите продължава да ги притиска, то търсят начини да се справят с него.

Последният знак, че Барселона все още работи усилено, за да намали сметките си, беше подновяването на Марк-Андре тер Стеген, който обвърза бъдещето си с клуба до 2028 г. Германският национал призна, че част от причината за подновяването е, че е помогнало Барселона да разпредели парите за по-дълъг период.

Първо опитваше да го изгони, но сега му предлага нов договор с по-малка заплата

Сега Барселона се надява да направи същото с Френки де Йонг, твърди Mundo Deportivo. Наскоро се появи информация, че спортният директор Деко е решил да възстанови отношенията си с холандеца и сега изглежда, че те искат да предложат намален договор на Де Йонг и за по-дълъг период от време.

В момента холандецът има сделка до 2026 г., но предпочита да се заеме с въпроса по-рано. Де Йонг, според информацията, преди това не е бил склонен да намали заплатата си.

След лятото миналата година, когато клубът упражни значителен медиен натиск върху де Йонг да напусне, 26-годишният футболист може да се изкуши да припомни този момент. Въпреки това Йонг е доволен да живее в Барселона и скоро очаква първото си дете. Изглежда дългосрочно той възнамерява да остане в каталунския тим. Междувременно президентът на Барселона Жоан Лапорта изрази увереност, че епохата на Шави ще е сред най-успешните в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички