Заради страх от отмъщение: Шеф в Барселона ще опита да подобри отношенията с Френки Де Йонг


Заради страх от отмъщение: Шеф в Барселона ще опита да подобри отношенията с Френки Де Йонг
Снимка: Getty Images

2710 0

Барселона вече може спокойно да си отдъхне след трансферния прозорец, при който двама играчи пристигнаха и четирима напуснаха клуба през последните месеци.  Въпреки това за новия спортен директор Деко, който пристигна през лятото, работата едва започва. Той вече очертава своите приоритети от сега до януарския трансферен прозорец, когато Барселона ще се опита да ускори трансфера на Витор Роке.

В Барселона се страхуват от отмъщението на Де Йонг

Близо до върха на този списък е възстановяването на отношенията с Френки де Йонг. Холандецът играе и показва добри неща с фланелката на Барселона. И докато де Йонг е щастлив в града и отношенията му с отбора са добри, Sport казва, че мнението му за клуба все още е доста студено.

Миналото лято Барселона се опита да го продаде доста публично, без изобщо да настоява директно да напусне, но изтекоха редица истории в пресата, включително подробности за договора му. Де Йонг, и особено неговите агенти, все още са наранени от аферата. Каталунският клуб се опасява, че следващия път, когато трябва да преговаря с лагера на холандеца, може да си отмъсти, като категорично откаже да го направи.

Договорът на Де Йонг не е до 2026 г., но ако Барселона е разумна, те ще започнат преговори през следващото лято, за да избегнат неоправдания натиск от пазара през следващото лято.

Следователно Деко има желание да започне да възстановява отношенията както с де Йонг, така и с неговите агенти. Напускането на Матеу Алемани трябва да му помогне в това отношение и Деко може да започне да изгражда връзка без предишните истории, по начин, по който президентът Джоан Лапорта не може. По-рано пък се появи информация, че бивш директор в Барселона се готви да заеме мястото на Луис Рубиалес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички