Барселона се готви за хеттрик от награди, но Реал Мадрид може да обърка плановете


Барселона се готви за хеттрик от награди, но Реал Мадрид може да обърка плановете
Снимка: GettyImages

2185 0

France Football обяви номинираните за тазгодишната награда "Копа", като играчите на Барселона се надяват да направят хеттрик от награди. Педри я спечели през 2021 г., а Гави взе наградата за най-добър млад играч миналата година.

Претендентите за наградата

И двамата играчи са номинирани за тазгодишната награда, заедно със съотборника си в Барселона Алехандро Балде, който се очаква да бъде фаворит за наградата "Golden Boy", за която започна публично гласуване тази седмица.

Ла Лига има общо петима номинирани, като другите двама са играчи на Реал Мадрид. Джуд Белингам, който се присъедини от Борусия Дортмунд това лято, се очаква да бъде силен претендент, докато Едуардо Камавинга, който имаше отлична кампания 2022-23, също е кандидат за наградата.

Доказателство за качеството на младите играчи в испанския футбол е, че половината от номинираните играят в Ла Лига. Със сигурност има големи шансове Барселона или Реал Мадрид да приберат престижната награда, твърдят в Испания. А сред номинираните за "Златната топка" за първи път от 20 години насам не намери място Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички