Барселона планира да задържи основен футболист, който искаше да си тръгне през 2022


Барселона планира да задържи основен футболист, който искаше да си тръгне през 2022
Снимка: Getty Images

1618 0

Барселона планира много скоро да предложи нов контракт на един от любимците на своя мениджър Шави - Френки Де Йонг, съобщава журналистът Екрем Конур.

Искаше да си тръгне, а сега... остава

Управата на "Камп Ноу" вярва, че Френки има какво още да предложи на каталунците затова плануват да удължат контракта му до края на сезон 2027/28, информира гореспоменатият източник.

Припомняме, че само преди година Де Йонг планираше да си тръгне от Каталуня, тъй като беше недоволен от заплатата си. 26-годишният нидерландски полузащитник "пофлиртува" с Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка до трансфер не се стигна. Той остана на "Камп Ноу" и помогна на "блаугранас" да спечелят Ла Лига.

Де Йонг пристигна в Барселона през лятото на 2019 година от Аякс, а каталунците платиха за него цели 86 милиона евро. Халфът веднага намери мястото си сред стартовите 11 и вече има 189 мача с екипа на "блаугранас", в които е отбелязал 16 попадения и е асистирал 21 пъти.

Наскоро нашумелият с изявите си за Барселона младок Ламин Ямал пък не спира да чупи рекорди с екипа на каталунците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички