Барселона пази ключов бранител, дава му нов и по-добър договор


Барселона пази ключов бранител, дава му нов и по-добър договор
Снимка: Getty Images/Guliver

1139 0

Маркос Алонсо е много близо до това да се договори с Барселона за нов договор, който ще трае две години. 31-годишният испански бранител премина на „Камп Ноу“ с трансфер от Челси през лятото, след като британците му позволиха да отиде в Каталуния със свободен трансфер.

Алонсо има 12 мача до този момент с „блаугранас“, но е ползван като централен бранител при испанците, но пропусна част от мачовете на отбора поради травми.

Испанският национал парафира за една година с Барса през лятото поради финансовите проблеми на клуба, но сега се очаква страните да се договорят за по-дълъг период.

Според каталунските медии Барселона вече е в напреднали преговори с футболиста и ще иска да удължи контракта му за две години.

Алонсо е важен футболист в плановете на Шави, който счита опитният бранител за основна единица в отбора. Бранителят започва професионалната в големия враг на Барса – Реал Мадрид, но там той има само един мач за мъжкия отбор.

След това той премина в Болтън в Англия, а после във Фиорентина, като игра три години за Ла Виола преди да премине в Челси. За „сините“ той изигра 212 мача и се наслади на силен период в Лондон, като през това време вкара 29 гола и подаде за други 23.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички