Барселона отвръща на удара, ще съди журналисти заради случая "Негрейра"


Барселона отвръща на удара, ще съди журналисти заради случая "Негрейра"
Снимка: Getty Images

2031 0

Барселона отвръща на удара по "случая Негрейра". Тази сряда, 22 март, клубът заведе пет дела срещу различни журналисти и медии, които са се опитали да уронят имиджа на клуба с информацията си за плащанията към бившия вицепрезидент на съдийската комисия.

Какво иска да постигне Барселона с тези дела?

Още четири съдебни дела са планирани да бъдат заведени този четвъртък и още пет са в процес на подготовка. Целта е да се защити честта на клуба и легитимността на неговите спортни успехи, които след избухването на скандала непрекъснато се поставят под въпрос.

В същото време Барса ще създаде имейл адрес, така че всички социални лица, които желаят, да могат да изпращат на клуба информация, публикувана в медиите, която според тях може да бъде дадена под съд. "Блаугранас" иска да включи феновете на Барса в защитата на клуба в тези времена на огромно напрежение и постоянни атаки.

Към момента все още няма дата за пресконференцията на Жоан Лапорта, на която президентът трябва да даде подробни обяснения за скандалния случах. Може да е следващата седмица, възползвайки се от международната пауза.

Както самият Лапорта обяви във видео, което направи публикува преди последното "Ел Класико", Барса планира да се защити от атаките, които той смята за "кампания за дестабилизиране на отбора и контрол над клуба". Освен това в медиите се появи и обяснението на Негрейра за какво е получавал пари от Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички