Барселона отново с колебания преди трансферния прозорец, отказва се от голяма цел


Барселона отново с колебания преди трансферния прозорец, отказва се от голяма цел
Снимка: Getty Images/Guliver

1334 0

В последните няколко години Барселона не изглежда никак последователна на трансферния пазар и допусна немалко грешки с трансфери. Една от последните информации сочи, че каталунците не са сигурни за привличането на Мемфис Депай.

В момента, в който трансферният прозорец е на път да се отвори, пристигането на холандския нападател е по-малко вероятно да се случи, отколкото изглеждаше преди няколко месеца.  Има съмнения в Барса относно инвестирането в друг нападател поради броя на играчите, които вече са на "Камп Ноу". Формата на Педри, някои добри изпълнения от Мартин Брейтуейт и завръщането на Усман Дембеле от контузия - плюс факта, че Ансу Фати ще се завърне след няколко месеца - затрудняват намирането на място за Депай.

Сделката не е напълно отхвърлена, но клубът има други цели и други приоритети, като пристигането на централен защитник. Треньорът на Барса Роналд Куман поиска Депай през лятото. Холандският треньор не беше сигурен за Дембеле и искаше гъвкав нападател, който можеше да играе на различни позиции, включително като номер 9.. Беше постигнато споразумение с Лион и играча, но сделката не можа да бъде завършена поради ограниченията, които Барса може да дава за заплата.

Идеята беше да се преразгледа операцията по привличането му през януари. Куман не е променил решението си, но клубът е забавил хода на операцията. Цената на сделката ще бъде само около 5 милиона евро, тъй като Депай има договот до лятото, но разходите за заплатата му също трябва да бъдат взети предвид.

Единствената възможност, която може да доведе до промяна на плановете, е ако някой друг бъде продаден през януари. Брейтуейт имаше възможност, но датчанинът не иска да напусне и изглежда е спечелил вярата на Куман. А кои играчи на каталунците загубиха доверието на треньора Куман вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички