Кои играчи могат да заменят Меси, когато той си тръгне от Барселона?


Кои играчи могат да заменят Меси, когато той си тръгне от Барселона?
Снимка: Getty Images/Guliver

4069 0

Независимо дали ще подписва нов договор в клуба, или не, немислимото е все по-близо до Барселона - загубата на Лионел Меси. 33-годишният играч ясно заяви през лятото желанието си за трансфер, което изпрати чрез факс на "Камп Ноу".

Оставката на Хосеп Мария Бартомеу даде известна надежда дали аржентинецът в крайна сметка ще остане, но все още няма движение по каквото и да е подновяване на договора. Нов президент с правилните идеи и намерения може да убеди Меси да остане след изтичането на срока на сделката му в края на този сезон.

Въпреки това, представянето на отбора на Роналд Куман досега тази кампания не дава много причини за оптимизъм, че Барселона може да бъде предизвикателство и да се бори най-големите награди в близко бъдеще.

И така, ако в крайна сметка Меси си тръгне, кой би могъл да привлече Барселона, за да го замени? Marca представя няколко опции.

Лаутаро Мартинес

Барселона преследва нападателя на Интер в последната над една година, дори преди самият Меси да даде искането си за трансфер през август. Динамичен нападател с много потенциал, Лаутаро със сигурност би донесъл нещо ценно за отбора на Барселона при отсъствието на Меси.

Аржентинският национал има договор в настоящия си клуб до лятото на 2023 г. През лятото Интер не желаеше да откаже голямата си оценка на 23-годишния футболист, което в крайна сметка доведе до спиране на трансфера.

Неймар

Може би очевидният избор - постоянно се говори за завръщане на "Камп Ноу" за Неймар от рекордното му преминаване в Пари Сен Жермен през 2017 г. Засега единственият шанс на бразилеца да се събере с бившия си клуб е в Шампионска лига или съдебната зала. Финансовите проблеми на Барселона означават, че тази сделка в момента не е приоритет. Въпросите обаче могат да се променят.

"Неймар би искал да се върне в Барселона, казаха ни негови представители," заяви през декември кандидатът за президент на Барселона Емили Русо. "Трансфер не може да се направи, Барселона няма финансови възможности сега. Това ще стане, когато договорът му изтече". 

Договорът на Неймар има само 18 месеца за изпълнение в Париж, въпреки че президентът на ПСЖ Насер Ел-Хелаифи наскоро заяви, че 28-годишният играч иска да сключи нов договор във френската столица.

Мохамед Салах

Ако се премахнат финансовите проблеми на Барселона от уравнението, египтянинът може да е най-добрият играч, който да запълни мястото на Меси в отбора по чисто спортни причини. На 28 години Салах е в най-добрите години в кариерата си и се оказа един от най-добрите играчи в Европа през последните сезони. Нещо повече, наскоро се появи информация за Салах, който е нещастен в Ливърпул.

"Реал Мадрид и Барселона са топ клубове ... Никога не знаем какво ще се случи в бъдеще," каза той пред AS през декември. "В момента мога да кажа, че всичко е в ръцете на клуба. Разбира се, че искам да чупя рекорди в Ливърпул и, повтарям, всеки рекорд в клуба, но всичко е в ръцете на клуба". Салах, подобно на Лаутаро, има още две години и половина по сделката си в Ливърпул.

Ансу Фати

Решението на проблема с Барселона с Меси може да е "под носа им". През няколкото си сезона с първия отбор Ансу Фати демонстрира способността си да направи разликата за Блауграна. Травма на коляното стопира за него кампанията 2020/21, но все още има много какво да дойде от невероятно талантливия тийнейджър.

Освен Ансу Фати, има няколко други имена в настоящия отбор на Барселона, които могат да се опитат да запълнят празнотата на Меси. Подобно на Ансу Фати, Педри вече се доказа като предимство за страната на Куман, откакто се присъедини към първия отбор. Антоан Гризман, за когото Барселона е похарчила 120 милиона евро през 2019 г., изглежда по-малко вероятно да бъде заместникът на Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички