Барселона откри причината за провала с Гюлер, използвал ги, за да вземе повече пари от Реал Мадрид


Барселона откри причината за провала с Гюлер, използвал ги, за да вземе повече пари от Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

3041 0

Спортният директор на Барселона Деко не можа да даде отговор, когато беше попитан защо тийнейджърската сензация Арда Гюлер премина в Реал Мадрид, а не на "Камп Ноу" миналата седмица. "Блауграна" очакваше Гюлер и въпреки оптимизма за сделката от няколко дни, мадридчани приключиха сделката малко след това.

Гюлер използвал Барселона само за повече пари

Според Sport Деко смята, че е бил използван като пешка в преговорната игра на Гюлер. Когато е пътувал до Турция, е останал с впечатлението, че сделката е наполовина свършена, след като е постигнал споразумение с Фенербахче.

И все пак е напуснал Истанбул, чувствайки, че споразумението ще бъде застрашено, ако друг основен играч се включи в надпреварата. В крайна сметка той смята, че е бил използван, за да измъкне повече пари от Реал Мадрид.

Тони Хуанмарти твърди, че общата цена на сделката, без заплатите на Гюлер, може да надхвърли 50 милиона евро. Съобщава се, че турският клуб е донякъде разочарован от факта, че Гюлери прибират повече от тях като фиксирани такси. Бонусът за подписване на Гюлер е определен на 8 милиона евро, докато баща му ще прибере 15 милиона евро комисионни.

Фенербахче обяви условията на сделката си, която възлиза на 20 милиона евро фиксирани такси, 10 милиона евро променливи и 20% от всяка бъдеща продажба. А в Барселона Шави ще каже лично на всеки играч, на когото не смята да разчита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички