Арсен Венгер не мисли, че Барселона трябва да привлича Лаутаро Мартинес


Арсен Венгер не мисли, че Барселона трябва да привлича Лаутаро Мартинес
Снимка: Getty Images/Guliver

1386 0

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер предупреди Барселона да не се разделя скоро с Луис Суарес. Нападателят изпитва проблеми с контузии през настоящия сезон и предвид факта, че Антоан Гризман все още не се е адаптирал напълно на "Камп ноу", каталунците са свързвани с привличането на стрелеца на Интер Лаутаро Мартинес.

Според медиите, "блаугранас“ ще трябва да заплатят за услугите на аржентинеца сума от порядъка на 99 млн. паунда, но Венгер не смята, че похарчените средства ще бъдат напълно оправдани. Той вярва, че Суарес все още има какво да даде на Барса и е уверен, че Гризман, който струва на клуба 107 млн. паунда миналото лято, ще допринесе за в бъдеще.

"Барселона винаги взима най-добрите играчи. Лично аз не съм убеден, че Суарес трябва да бъде заменен. Те могат да добавят нов нападател, защото е истина, че Суарес и Лионел Меси са основните реализатори и вероятно ще се нуждаят от допълнителна подкрепа. Мисля, че Гризман ще започне да вкарва по-често голове, не изглежда все още напълно адаптирал се към стила на игра. Може би след пандемията ще изглежда по-освежен, защото е също добър реализатор. Но съм убеден, че тимът ще закупи нов нападател“, коментира Венгер за beIN SPORTS.

Гризман има 14 гола в 36 мача във всички турнири откакто пристигна в Барселона от Атлетико (Мадрид). Независимо от проблемите с физическата си форма, Суарес е с по-добра успеваемост в атака – 14 попадения в едва 22 мача от Ла Лига и Шампионска лига през този сезон. Неотдавна стана ясно, че договорът на Суарес може да бъде удължен автоматично заради клауза. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички