Саудитска Арабия има безкрайно любопитен план за Световното през 2030


Саудитска Арабия има безкрайно любопитен план за Световното през 2030
Снимка: Getty images/Guliver

1335 0

Саудитска Арабия, която все повече и повече инвестира в спорта, намери начин да си осигури сериозен брой гласове в битката за спечелване на организацията на Мондиал 2030 заедно с Египет и Гърция, информира "Sporting News".

ФИФА вече сериозно се ангажира с реформата на африканския футбол, като сформира единна африканска Суперлига, в която да играят 20-те най-големи клуба от втория по големина континент, а саудитите са "надушили" проекта.

Според източника Саудитска Арабия е обещала на Африканската конфедерация (CAF) спонсорство от 200 милиона евро за проекта за Суперлигата и се съобщава, че сделката е близо до официализиране. На свой ред С. Арабия ще поиска от всички членове на "CAF"да гласуват за кандидатурата с Египет и Гърция за предстоящия Мондиал.

Кандидати за световното първенство през 2030 година, когато ще се отбележи един век от най-големия футболен турнир след Монтевидео 1930, все още са Португалия и Испания с обща кандидатура с Мароко, както и южноамериканската кандидатура на Аржентина, Уругвай, Парагвай и Чили.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Манчестър Сити е най-големият фаворит за спечелването на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички