Барселона намигна на съперниците си в Шампионска лига с погром (ВИДЕО)


Барселона намигна на съперниците си в Шампионска лига с погром (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4012 0

Барселона изигра най-силния си двубой от началото на сезона в събота вечер. Каталунците разбиха с 5:0 Реал Бетис в среща от петия кръг на Ла Лига. Успехът идва в страхотен момент за Шави и компания, тъй като имаше съмнения по техен адрес след старта на сезон 2023/24. 

След международната пауза обаче "Блаугранас" не остави никакви съмнения и разби андалусийския съперник. Всичко това се случва само три дни преди домакинството на Антверп в групите на Шампионска лига. 

През уикенда възможност от самото начало получиха новите попълнения Жоао Феликс, Жоао Кансело и нападателят Феран Торес. Тримата се отблагодариха със страхотни попадения (25',81', 62').

Останалите голове бяха дело на Роберт Левандовски (32') и Рафиня (66'), който замени Торес две минути след гола му, а след още толкова самият бразилец реализира. Трябва да се отбележи и вратарската промяна за гостите на почивката след травмата на Силва през първото полувреме. 

Барселона се изкачи поне временно на върха в Ла Лига с точка и изигран мач повече от Реал Мадрид (13 т.), а Бетис е девети със 7 т. След ангажиментите в Европа - Барселона приема Селта Виго, а Бетис домакинства на Кадис. 

Първо полувреме

Барселона контролираше кълбото към 20' през 63% от времето, но така и не стигна до нещо опасно пред съперника. Каталунците създадоха едно голово положение, но след него кълбото не намери очертанията на вратата. 

Възпитаниците на Пелегрини показаха, че могат да са опасни и опитаха да накажат две грешки на каталунската отбрана, но и техните опити не бяха на нужното ниво.

ГОЛ! Акостиралият под наем в Барселона - Жоао Феликс, откри резултата в 25' с дебютния си гол за каталунците. Домакините се възползваха от лошото изнасяне на андалусийци и Ромеу отправи моментално центриране.

Топката се озова в наказателното поле, където португалецът я пое и не след дълго стреля от сравнително малък ъгъл на опразнена врата - 1:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! След половин час игра каталунците продължиха да са 100% успешни, след като развиха мълниеносно нападание през центъра на съперниковата половина. С леко докосване Кристенсен отклони към Левандовски, който с втория точен удар в двубоя оформи 2:0! 

В заключителните минути на първата част звездата от близкото минало на Реал Мадрид - Иско, успя да матира каталунската отбрана с едно подаване, но Тер Стеген отрази страхотен опит на Жозе. 

Второ полувреме

Двубоят през втората част продължи с вратарска смяна за гостите - Виейтес влезе на мястото на Руи Силва, след като вторият получи травма още през първото полувреме. 

След час игра каталунците успяха да реализират трето попадение в срещата, което бе второ за Феликс. То обаче бе моментално отменено поради засада. 

ГОЛ! В 62' един от футболистите във форма за Барселона - Феран Торес, реализира страхотно попадение за 3:0! Той вкара директно от статично положени, когато с вътрешен удар прати топката покрай стената на Бетис и във вратата на Виейтес.

ГОЛ! След 120 секунди Рафиня замени голмайстора Феран. След още 2 минути именно бразилецът се възползва от паса на Левандовски за разгромното 4:0!

ГОЛ! В 81' с попадение се отчете още един нов сред каталунците - Жоао Кансело. Бранителят показа техника пред наказателното поле на съперника и финтира защитник, за да прати топката в далечния ъгъл на Виейтес - 5:0!

See video "barbet" on OK. Video Player https://ok.ru

Преди мача 

Само след 3 дни каталунците приемат Антверп в първия кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Възпитаниците на Шави обаче нямат право на грешки в Ла Лига, тъй като изостават с 2 точки на Реал Мадрид. 

Настоящият шампион продължава да е неубедителен от началото на сезона, но вече събра три успеха в серия. Шави няма да може да разчита на Педри и Араухо заради контузиите им.

Проблемите обаче са по-сериозни за гостите, тъй като Браво, Гуардадо, Карвальо, Сабали и Фекир също отсъстват поради медицински проблеми.

Андалусийците спечелиха срещу Райо Валекано преди международната пауза, но преди това бяха неубедителни - победа, реми и поражение. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички