Барселона е удължил договорите на двама проспериращи футболисти, но "крие" сделките в тайна


Барселона е удължил договорите на двама проспериращи футболисти, но "крие" сделките в тайна
Снимка: Getty Images

1762 0

Барселона е успял да се разбере за нови договори с двама от своите таланти - Ламин Ямал и Алехандро Балде, и то още преди лятната предсезонна подготовка на отбора, информира Фабрицио Романо.

Италианският журналист съобщава, че управата на каталунците е започнала преговори преди подготовката на Барселона в САЩ. Ламн Ямал е подписал до юни 2026 (максимума за 16-годишни играчи), а Балде до края на сезон 2027/28 (петгодишен контракт). Няма информация защо "блаугранас" все още не са обявили споразуменията, но Романо твърди, че това ще се случи скоро.

И двамата младежи бяха наложени в състава от Шави и правят изключително добро впечатления с изявите си. Конкретно Ламин Ямал счупи редица рекорди заради младата си възраст както с екипа на Барса, така и с националната фланелка на Испания.

Левият бек Балде пък постепенно се превърна в първия избор на Шави на позицията. 19-годишният футболист вече има 54 участия с екипа на Барса във всички турнири, в които е реализирал 1 попадение и се е отчел със 7 асистенции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички