Барселона надигра последния в Ла Лига с минимален успех


Барселона надигра последния в Ла Лига с минимален успех
Снимка: Getty Images/Guliver

3533 0

Барселона победи Уеска в първия си двубой за календарната 2021 година. Каталунците гостуваха на последния във временното класиране в Ла Лига и не оставиха съмнения относно това кой бе по-класният тим на терена.

Въпреки превъзходството си обаче те спечелиха с минималното 1:0. Точен за тях бе Френки де Йонг, който се възползва от великолепно подаване на мегазвездата Лионел Меси и осигури 3-те точки на своя тим с гол в 27-ата минута.

С успеха футболистите на Роналд Куман се качиха до 5-ото място във временното класиране с 28 точки от 16 двубоя. За тях предстои тежко гостуване на Атлетик Билбао след едва 3 дни - в сряда, 6 януари.

СЪСТАВИ

Уеска: Фернандес Йоренте, Валенсиано, Галан, Гомес, Инсуа, Мир, Москера, Онтиверос, Пулидо, Рико, Сиовас

Барселона: Тер Щеген, Дест, Араухо, Ленгле, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Меси, Брейтуейт

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 20 минути от втората част картинката на терена бе абсолютно същата, каквато бе и през първото полувреме. Футболистите на Роналд Куман държаха топката почти през цялото време и създадоха немалко добри възможности за гол, но въпреки това такъв не падна.

В 69-ата минута Лионел Меси стигна до най-добрата си възможност за попадение, след като бе намерен в противниковото наказателно поле на прекрасна позиция и стреля, но Фернандес Йоренте се прояви блестящо и отрази.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 7-ата минута Барселона имаше великолепен шанс да поведе в резултата, след като Брейтуейт хитро пропусна подаване към него в наказателното поле и топката се озова пред непокрития Педри, който някак успя да стигне до нея, но ударът бе твърде лек и стражът изби.

27' - 0:1! След многото пропуски каталунците заслужено излязоха напред в резултата, след като Лионел Меси намери с превъзходен пас Френки де Йонг във вратарското поле, който с едно докосване от въздуха насочи топката в мрежата.

В 41-ата минута Лионел Меси изпълни страхотно пряк свободен удар, но Фернандес Йоренте се намеси по невероятен начин, за да избие в ъглов удар. Секунди по-късно Меси получи нова възможност да стреля от статично положение, но то бе далеч по-слабо и излезе с много в аут.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След като завърши неуспешната 2020 година с поредно разочарование (равенство срещу Ейбар), то сега Барселона няма право на ново грешка в Ла Лига. След получена по-дълго почивка в състава се завръща лидерът и капитан на тима Лионел Меси.

А каква по-добра възможност от каталунците да се върнат на победния път и да натрупат самочувствие от сблъсък срещу последния във временното класиране на Испания - Уеска? Новакът в Ла Лига устремено се е запътил към това отново да играе във второто ниво на футбола в страната.

Предстои да се види дали Барселона ще отвори нова страница и ще започне по различен начин 2021 година, или и тази кампания ще бъде също толкова разочароваща за каталунците, колкото бе и миналата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички