Барселона начерта план "Б", ако се провали с привличането на Марсело Брозович


Барселона начерта план "Б", ако се провали с привличането на Марсело Брозович
Снимка: Getty Images

2446 0

Барселона се е насочил към полузащитника на Жирона - Ориол Ромеу, като опция за укрепване на халфовата линия, ако не успее да подпише с една от големите си цели - Марсело Брозович от Интер.

Според "Mundo Deportivo" хърватската звезда е готова да напусне Интер това лято с интерес както от Ал Насър, така и от Барселона. Има информация, че Интер иска сума от 23 милиона евро за своя лидер - цена, която може да се окаже пречка пред каталунския гигант.

Поради тази причина Ромеу се очертава като по-евтина алтернатива. 31-годишният футболист премина през академията на Барселона и я напусна след седем години, за да се присъедини към Челси през 2011 година срещу 5 милиона евро.

В договора на испанеца е включена освобождаваща клауза от 10 милиона евро. Неговият контракт с Жирона изтича през лятото на 2026 година, но отборът ще бъде безпомощен, ако друг тим плати тази клауза.

Ромеу има сериозен опит във Висшата лига. Той записа 33 участия за тима на Челси, а през 2015 година се присъедини към Саутхямптън, където по-късно му бе връчена капитанската лента и прекара 7 години, отчитайки се с 256 срещи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Звезда на Барселона иска да остане на "Камп Ноу" въпреки интерес от Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички