Барселона може да стигне до разпродажба на играчи, за да вземе мечтания треньор


Барселона може да стигне до разпродажба на играчи, за да вземе мечтания треньор
Снимка: Getty Images

8276 0

Барселона вече е в търсене на правилния човек, който да ръководи започнатия проект, след като Шави обяви напускането си в края на сезона. Така, Жоан Лапорта и спортният директор Деко стигнаха до първата си сериозна дилема по време на управлението си.

Вероятните заместници на Шави в Барселона

В медийното пространство вече се появиха множество имена, които може да заменят Ернанде, като Мишел Санчес, Иманол Алгуасил, Тиаго Мота и Рафаел Маркес бяха само част от потенциалните заместници.

Още: Грийнууд ще успее да засили интереса на Барселона след този гол (ВИДЕО)

Друго споменавано име е това на Юрген Клоп, който също напуска отбора си - Ливърпул. Германският специалист обаче се очаква да си вземе 1-годишен отпуск, след като заяви, че вече губи енергия за тази работа.

От Sport твърдят, че той е на първо място в списъка на Лапорта и са убедени, че могат да го убедят да пропусне годината си на почивка. Коментарите на Томас Тухел, че той все още е привлечен от треньорство в чужбина, също подтикнаха слуховете в Каталуния, докато сънародникът му Ханси Флик беше предложен и в Германия. Роберто ди Зерби от Брайтън също бе сочен сред кандидатите.

8 млн. евро за Шави, които все още не са регистрирани в Ла Лига

Шави и заплатат му също имат един проблем

Още: Клоп ще поеме Барселона заради семейната ферма в Майорка?

Cadena SER твърди, че новият договор на Шави Ернандес, удължен с една година до 2025 г., със заплата от 8 милиона евро на година, все още не е регистриран в Ла Лига. Със сигурност този случай трябва да бъде разрешен преди да дойде новият наставник. Ла Лига, както е в случая с подписванията при спешни контузени, позволява на клубовете повече свобода за наемане на треньор, но тези пари оказват влияние върху лимита на заплатите в края на сезона. Тази свобода на действие, от която Барселона се възползва, за да удължи договора на Шави, все още не е компенсирана. Вече се появиха и твърдения, че каталунецът ще се откаже от тази сума.

"Football Italia" съобщава, че Мота има известно предимство пред Де Дзерби поради факта, че е по-евтин. Договорът на бившия полузащитник на ПСЖ изтича в края на сезона, а мениджърът на Брайтън има освобождаваща клауза, за която се смята, че е от порядъка на 10-13 милиона евро.

Два варианта пред Барса за скъп наставник

Клоп е фаворитът на Барселона

Още: Барселона вече умува за наследника на Шави, италианец от английската Висша лига е сред вариантите

Именно заради това от "Relevo" допълват, че ако Барселона отчаяно иска да наеме хора като Тухел или Клоп, заплатите им са съответно 12 милиона евро и 17,3 милиона евро годишно, а това в  момента е изключено. Има вариант, ако Барселона осигури инвестицията от 40 милиона евро, която трябваше да бъде платена от Либеро за 9,8% от Barca Vision, тогава подписването на Клоп или Тухел през лятото ще бъде по-постижимо.

Разбира се, другата алтернатива за създаване на място в лимита на техните заплати е чрез продажба на играчи, нещо, което Барселона вероятно ще обмисли във всеки случай. Ако стигнат до ситуацията, в която не са в състояние да отделят достатъчно пари, за да привлекат мениджър, който желаят, тогава Рафел Маркес ще бъде евтиният вариант да поеме. А всичките слухове разстроиха Микел Артета, като треньорът на Арсенал даде категоричен отговор за бъдещето си.

Близките на Шави са знаели, че той ще напусне, чувствал се "изолиран" от останалите в Барселона

Сълзи и офанзива: Шави разплака дуо в Барселона, играчи и шефове го разубеждават

Машина за поглъщане на треньори: Изискванията и напрежението провалят всеки проект на Барселона

"Трябва да спрем с оправданията": Малкият Педри се оказа големият мъж в Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички