Близките на Шави са знаели, че той ще напусне, чувствал се "изолиран" от останалите в Барселона


Близките на Шави са знаели, че той ще напусне, чувствал се "изолиран" от останалите в Барселона
Снимка: Getty Images

2644 0

Наставникът на Барселона Шави обяви в събота вечер напускането си. А то бе изненада за играчите, ръководството на клуба и голяма част от футболния свят, но не и за най-близките до него. Въпреки че не е планирал да обяви решението си точно след Виляреал, е усетил, че по някакъв начин трябва да намали напрежение върху клуба и отбора.

Има няколко версии за това кога точно е взел това решение. И все пак най-вероятната изглежда, че го е обмислял още преди Коледа, но загубата от Реал Мадрид за Суперкупата на Испания го е убедила.

Планът на Шави е бил друг за напускането

Шави е имал различен план как да обяви напускането си

Още: Сълзи и офанзива: Шави разплака дуо в Барселона, играчи и шефове го разубеждават

Той е уведомил треньорския си щаб и близките си роднини за намеренията си и е обмислял да направи решението публично преди сблъсъка им от Шампионска лига срещу Наполи на 21 февруари, вероятно след мача им с Гранада на 11 февруари.

След загубата им с 5:3 от Виляреал, бордът на Барселона проведе напрегната среща на борда, за да обсъди бъдещето на Шави, с пламнали нрави. В крайна сметка е било решено Шави да остане на поста за момента. "Cadena SER" обаче допълва, че Шави е знаел за тази среща и виждайки Алехандро Ечевария, го е помолил да свика среща с Лапорта, Енрик Масип, Рафа Юсте и спортния директор Деко.

Там Шави е обяснил намеренията си на емоционална среща, в която Лапорта се опита да го накара да размисли, но приема решението. Босът е предложил да дадат съвместна пресконференция, но Шави отказва, за да не изглежда, че е уволнен. Някои от борда научиха за решението чрез Whatsapp или по радиото в колите си вкъщи, след като са напуснали "Камп Ноу". Част от причината за решението му е, че той и екипът му са се чувствали много изолирани този сезон, без подкрепата от останалата част от клуба. А Шави е поредният, който попадна в машината за поглъщане на треньори. Изискванията и напрежението провалят всеки проект на Барселона.

Шави изля гнева си преди да обяви напускането си от Барселона: Срам, срам!

Лапорта държи германец да поеме Барселона и вече го намери

Роберто поискал от Шави да размисли и да остане, извинил се е за слабата си форма

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички