Барселона може да намери желаното подсилване в някой от тези 7 играчи, под наем или без пари


Барселона може да намери желаното подсилване в някой от тези 7 играчи, под наем или без пари
Снимка: Getty Images

6691 0

Барселона открито призна, че иска да подпише с полузащитник по време на зимния трансферен пазар. Президентът на клуба Жоан Лапорта заяви, че искат подписване в стил "Едгар Давидс", както направи по време на първия си мандат. Някой, който да съживи отбора след трудна поредица от резултати и представяне.

Две неща, които не са се подобрили, откакто Гави получи контузия, която го извади до края на сезона. Наставникът Шави Ернандес каза, че ще бъде трудно да се намери някой с качеството на Гави през януари, но изглежда, че има желание поне да привлече негови алтернативи. 

Барселона има сериозни проблеми след контузията на Гави

Според информации в медиите, полузащитникът на Евертън Амаду Онана е бил потърсен за потенциален трансфер през следващото лято. Това обаче може да се окаже прекалено късен срок, като "Sport" подчерта седем играчи, които "Блауграна" може да привлече през този януари.

Още: И Жоао Кансело се разкри: От дете е бил фен на Барселона

Опциите пред Барселона за подсилване в средата на терена

Джовани Ло Селсо от Тотнъм

Шави харесва играча, като треньорският щаб вярва, че той ще им създаде допълнителна заплаха в последната третина. Предвид отсъствието на Гави и проблемите с контузията на Педри, това също няма да е лошо. Барселона се интересува от сделка за наем от "шпорите", но към този момент изглежда малко вероятно.

Томаш Соучек от Уест Хям

Още: Шави с категоричен подход към Левандовски, натискът в Барселона се засилва

Чешкият полузащитник има 7 гола в 26 мача, а договорът му изтича през лятото. 29-годишен, той е  опитен полузащитник, който покрива огромна част в двубоите за Уест Хям. Той потенциално може да бъде наличен безплатно през лятото или срещу малка такса сега.

Уилфред Ндиди от Лестър

Ндиди беше редовен играч на Лестър през този сезон, като тимът търси завръщане във Висшата лига. 27-годишният играч някога беше сред най-търсените на Висшата лига, а договорът на нигерийския национал изтича през лятото. Физически надарен, той би могъл да покрие терена и да подпомогне защитата. Две неща, които липсват на Шави в момента, но техниката му с топката няма да е на нивото на връстниците му.

Тиаго Алкантара от Ливърпул

Алкантара след опциите, въпреки че е дале от най-добрата си форма

Още: Лудогорец получи оферти от Близкия изток и Серия А за титуляр?

Той точно се завърна от контузия, след като Тиаго претърпя тежко време с тях напоследък и изглежда вече не е в плановете на Юрген Клоп. Договорът му изтича в края на сезона, но вече е далеч от най-добрата си форма.

Пьотр Желински от Наполи

29-годишният полски полузащитник е свързван с напускане от две години и сега е в последната година от договора си с Наполи. Желински е качествен полузащитник и технически надарен, въпреки че може би дублира част от това, което имат  Илкай Гюндоган и Френки де Йонг, вместо да отговаря на нуждите. Потенциално наличен безплатно през лятото или на намалена цена.

Адриен Рабио от Ювентус

Още: ЦСКА набеляза нов играч извън ЕС, в клуба работят по разчистването на място за него

Свързван е с Барселона след ранния си пробив с Пари Сен Жермен, Рабио сега е на 28 и договорът му изтича през лятото. Въпреки различни разногласия с мениджъри и клубове, Рабио продължава да се ползва с доверието на Ювентус и Франция и е ключов и за двамата през последните 12 месеца.

Гуидо Родригес от Реал Бетис

Носителят на Световната купа е свързван с Барселона (и Атлетико Мадрид, и Арсенал, и Манчестър Юнайтед) през последните 18 месеца. Сега, на 29 години и с изтекъл договор през лятото, Бетис изглежда примирен да го загуби този януари или лятото. Силен, добър защитник и умеещ с топката.

Талант на Барселона изненада с избора за най-труден съперник от Реал Мадрид

Голяма звезда и бивш съотборник на Лионел Меси е загатвал, че иска в Интер Маями

10-те най-поскъпнали за 2023-та: Тийнейджъри от Барселона и ПСЖ и кой стигна Мбапе и Холанд?

Манчестър Юнайтед и Барселона готови да разменят "ненужните" си звезди?

Биографът на Гуардиола не смята, че Пеп ще ръководи отново клуб в Испания

Трансферна война! И Манчестър Юнайтед влезе в битката за 28-годишен универсален футболист на Байерн Мюнхен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички