Барселона мина през Кадис за 2 минути в пореден епизод от борбата за титлата в Ла Лига (ВИДЕО)


Барселона мина през Кадис за 2 минути в пореден епизод от борбата за титлата в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5180 0

Барселона записа 19-ия си успех през настоящата кампания в Ла Лига, след като победи непретенциозния Кадис в 23-ия кръг на надпреварата с 2:0. Попаденията паднаха в края на първата част, когато в рамките на около 120 секунди Серхи Роберто и Роберт Левандовски оформиха крайния резултат.

По този начин каталунците продължават да водят на Реал Мадрид с осем точки на Реал Мадрид във временното класиране, тъй като разполагат с 59 пункта, за сметка на 51 от настоящите шампиони. Кадис пък продължава борбата си за оставане в Ла Лига след приличното си представяне на "Камп Ноу" и събраните 22 точки.

Възпитаниците на Шави не оставиха съмнения през първата част и логично стигнаха до ключовите попадения, които им позволиха да пестят енергия през втората част за предстоящия реванш от Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед. 

Това позволи на съперника да стигне до няколко интересни положения най-вече през последния четвърт час, но дори и те не бяха превърнати в попадения и по този начин "блаугранас" спечели три точки.

Първо полувреме:

В 19-ата минута дойде една от най-чистите положения пред едва от две врати, след като Марти бе чудесно изведен пред Тер Стеген и той не пропусна да матира немския страж.

Веднага обаче бе вдигнат флага от страничния арбитър, който отсъди засада. Ключова роля в ситуацията изигра Ериксен и съотборниците му в отбрана, които рискуваха с "фалшива засада".

Video edited on Kapwing

Междувременно срещата безспорно се развиваше пред вратата на гостите, но натискът не сполучи поне до 41-ата минута. Тогава бе отправено добро центриране на втора греда към Левандовски, но опитът на поляка се оказа неточно. 

Възпитаниците на Шави контролираха кълбото през над 70% от времето и това в крайна сметка даде резултат в 43-ата минута!

Гол! Феран Торес се впусна в поредния си рейд по десния фланг и преди да центрира в последния възможен момент - испанецът залъга трима и стигна до линията. 

Video edited on Kapwing

При центрирането Левандовски засече с глава, а Кадис се справи първоначално, докато добавката на Роберто от пеналтерията се оказа неспасяема! 1:0!

Гол! Каталунците успяха да матират противника си за втори път в добавената една минута на редовното време, когато Левандовски получи чудесен пас от първия голмайстор и с прицизен изстрел удвои преднината на Барселона срещу Кадис! 2:0!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме:

Срещата продължи с натиск и към двете врати, като той първо даде резултат пред тази на гостите. След статично положение Левандовски се измъкна от положение на засада, но опитът му за красиво попадение срещна напречната греда. 

Малко по-късно гостите успяха да стигнат до попадение, но голът на Марти дойде след нарушение срещу Тер Стеген, което позакъсня, но в крайна сметка бе отсъдено от главния арбитър.

В последният четвърт час домакините отпуснаха инициативата с мисъл за реванша от Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед и гостите дори стигнаха до греда в 87-ата минута.

Стартови състави:

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Кристенсен, Гарсия, Балде, Роберто, Де Йонг, Гави, Торес, Левандовски, Фати

Кадис: Ледесма, Арсамендия, Eрнандес, Фали, Карселен, Алкарас, Ескаланте, Окампо, Фернандес, Бонгунда, Марти

Преди мача:

Каталунците влизат в среща с мисъл за предстоящия двубой с Манчестър Юнайтед, който се явява реванш от ремито (2:2) през изминалия четвъртък. Тогава Педри се контузи и днес няма да бъде на разположение, като същото важи и за Араухо и Дембеле. 

Гостите пък са разкъсвани от кадрови проблеми и се очаква цели 9 футболиста да не бъдат на разположение, осем от които - контузени. 

Възпитаниците на Шави влизат в срещата от върха, който заемат с 5 точки и двубой по-малко от настоящия шампион Реал Мадрид, докато противниковият тим е с два пункта над зоната за изпадащи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички