Барселона мина през 9-те кръга на Ада, за да изстрада мястото си на 1/2-финалите за Купата на Краля


Барселона мина през 9-те кръга на Ада, за да изстрада мястото си на 1/2-финалите за Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Guliver

6145 0

Испанският колос Барселона буквално премина през 9-те кръга на Ада, за да си осигури място на 1/2-финалите за Купата на Краля! Каталунците отстраниха тима на Гранада след драматичен голов трилър, завършил при резултат 3:5 след продължения. В четвъртфинален дуел "лос кулес" не изневериха на стила си от предходните два двубоя, когато едва се добираха до победата, и отново си създадоха изключителни неприятности, за да се поздравят в крайна сметка с успеха. 

Каталунците си позволиха да изостанат с два гола в началото на втората част, след като Кенеди и Роберто Солдадо отбелязаха по едно попадение. Резултатът остана непроменен до 88-ата минута, когато Лионел Меси намери Антоан Гризман, а той отбеляза гол и върна надеждите на каталунците. В 92-ата минута пък Гризман асистира за Жорди Алба, който вкара срещата в продължения.

В тях каталунците се добраха до пълен обрат с ново попадение на Гризман, но малко по-късно домакините изравниха от дузпа. Все пак в заключителните минути Барселона отбеляза нови два безответни гола, дело на Френки де Йонг и Жорди Алба, с което "блаугранас" намериха място на 1/2-финалите. Там са още отборите на Севиля и Леванте, а в четвъртък вечер ще стане ясен и последният полуфиналист, който ще се реши в двубоя Бетис - Атлетик Билбао.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА ПО МИНУТИ:

В осмата минута Барселона имаше добра възможност да открие резултата, но Тринкао не успя да я оползотвори. В 34-ата минута Гранада шокира именития си гост с попадение. Алберто Соро успя да подаде към Кенеди, който нямаше проблем да реализира на празна врата - 1:0!

В началото на второто полувреме Гранада се добра до втори гол. Анхел Монторо плъзна топката към Роберто Солдадо, който с премерен удар успя да намери вратата на Барселона - 2:0!

В 62' опасен удар на Лео Меси бе спасен от стража на Гранада. Минута по-късно пък Тринкао уцели греда. В заключителните минути Антоан Гризман пропиля страхотен шанс за гол, а малко след това и Усман Дембеле уцели греда.

В 88-ата минута Барселона все пак върна един гол, след като Лионел Меси центрира в наказателното поле, а стражът Аарон Ескандей си отбеляза автогол - 2:1!

Във втората минута на добавеното продължение Барселона стигна до изравнителен гол. Антоан Гризман подаде към Жорди Алба, а крайният бранител успя да прати топката в мрежата на Гранада - 2:2!

Така мачът влезе в продължения, в които Барса изглеждаше мотивиран да вземе победата. В 96' Меси заплаши вратата на Гранада, но стражът на домакините се намеси.

Три минути по-късно и Мартин Брейтуейт не успя да вкара, но вместо него това стори Антоан Гризман, който донесе пълния обрат в срещата - 2:3!

Радостта на каталунците траеше три минути, преди в 103-ата минута Феде да изравни за Гранада, реализирайки от дузпа - 3:3!

Пет минути по-късно Барселона отново поведе в резултата с гол на Френки де Йонг - 3:4! В 113-ата минута пък Жорди Алба сложи точка на спора с пето попадение - 3:5!

ПРЕДИ СРЕЩАТА: 

Пътят на Барселона до 1/4-финалната фаза не бе никак лек, след като каталунците имаха сериозни затруднения да отстранят отборите на Корнея и Райо Велекано. Все пак момчетата на Роналд Куман се справиха и се намират в добра изходна позиция за спечелването на първи трофей за новия си наставник.

За днешния мач Куман няма да може да разчита на контузените Филипе Коутиньо, Жерар Пике и Ансу Фати. Сержи Роберто обаче вече е на разположение, след като отсъства известно време заради коронавирус. Домакините също имат известни кадрови проблеми, тъй като Гоналонс, Ерера, Кини и Мия не са налични, а Лосано е под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Гранада: А. Ескандей, В. Диас, Х. Санчес, Дуарте, Нева, Етеки, Монторо, Пуертас, Соро, Кенеди, Солдадо

Барселона: Тер Щеген, Араухо, Юмтити, Роберто, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Тринкао, Гризман, Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички