Барселона изобрети изцяло нов цвят, но за какво ще го използва?


Барселона изобрети изцяло нов цвят, но за какво ще го използва?
Снимка: Getty Images

1204 0

От Барселона изненадаха привържениците си с новина, в която информираха, че ще се използва лилавият цвят, за да се отбележи Международния ден на жената. 

В изявлението се казва, че "Барселона работи непрекъснато за насърчаване на ролята на жените в света на спорта и усилията са фокусирани върху напредъка за равенството. Както и ангажимента към женския спорт, по-специално футбола, който датира от повече от 50 години".

Какво е "Лила Барса"?

От каталунския клуб работят в сътрудничество с "Pantone", компанията за смесване на цветове, за да създаде нов цвят, известен като "Лила Барса" ("Lila Barça"). В изявлението се казва, че "новият символичен цвят за равенството идва от смесването на оригиналните цветове на клубовете от синьо и лилаво". Този ход идва в опит да се разшири осведомеността за Международния ден на жената, отбелязван на 8 март.

Женският отбор на Барселона се нареди зад табло с лозунги с думите "Равенството е в нашите цветове", подчертавайки подхода на нулева толерантност, който клубът възприема по отношение на дискриминацията и несправедливостта.

"Лила Барса" ще бъде отразен на съоръженията на Барса през целия месец март и ще започне този уикенд с двубоя на Барселона срещу Валенсия. Цветът присъства и в онлайн пространството на Барселона, като се използва като фонов цвят за листовете със състави преди двубоите, значките и рекламните материали. На терена лентите на капитаните трябва да бъдат лилави. Наскоро от Барселона информираха, че са удължили именно договора на един от капитаните си - Серхи Роберто.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички