10 от Барселона удържаха Валенсия и стигнаха до успех на "Камп Ноу" (ВИДЕО)


10 от Барселона удържаха Валенсия и стигнаха до успех на "Камп Ноу" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4305 0

Лидерът във временното класиране на испанската Ла Лига Барселона успя да победи Валенсия с минималното 1:0 у дома на своя "Камп Ноу", въпреки че завърши мача с човек по-малко.

Единственият гол падна в 15'. Серхио Бускетс пусна чудесен пас към Рафиня в наказателното поле, който спокойно вкара топката във вратата с чудесен удар с глава. 

Барса можеше да удвои преднината си в 55-ата минута, когато бе отсъдена дузпа за домакините. Зад топката застана Феран Торес, но уцели левия страничен стълб на Мамардашвили.

4 минутки по-късно "блаугранас" остана с човек по-малко на терена, след като Роналд Араухо наруши правилата, фаулирайки противников футболист при положение, че бе последен в отбраната на каталунците.

Логичното се случи и "прилепите" се втурнаха в търсенето на гол в заключителните минути. В крайна сметка обаче защитата на каталунците издържа и се поздрави с трите точки.

Барса запазва първото си място и вече е с 10 точки преднина във временното класиране пред втория Реал Мадрид. Валенсия продължава да се бори за своето оцеляване и е предпоследен с 23 пункта.

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Араухо, Кристенсен, Роберто, Жунде, Бускетс, Де Йонг, Балде, Торес, Рафиня, Фати

Валенсия: Мамардашвили, Алмейда, Васкес, Гиямон, Джьомерт, Дуро, Корея, Йозкаджар, Лионо, Мориба, Фулкие

Барселона - Валенсия по ТВ: Къде да гледаме дербито от Ла Лига?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

15' - 1:0! След четвърт час игра резултатът бе открит с първата по-сериозна ситуация за гол. Рафиня бе намерен в наказателното поле след мек и прецизен пас от Бускетс. Бразилецът показа отличен отскок и се справи с бранител, за да насочи топката с глава в мрежата.

Темпото не бе на лошо ниво в следващите минути, но до чисти положения за гол пред някоя от двете врати така и не се стигаше. В 32-рата минута Феран Торес опита изстрел отдалеч, но той бе в обсега на вратаря, който изби, но не успя да улови.

6 минути преди изтичането на редовното време за първото полувреме Марк-Андре тер Стеген направи грешка при прекомерен риск в разиграването с крака. Въпреки това "прилепите" не успяха да се възползват след изстрел високо над напречната греда.

В последните минути от частта Мориба бе близо до гола за Валенсия след нескопосана намеса в наказателното поле. Той обаче отправи много слаб удар от неудобна позиция, докато бе на земята, а топката мина с малко покрай страничния стълб.

До края на полувремето не паднаха повече попадения и аванса за каталунците се запази след гола на Рафиня.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Около 10 минути след старта на втората част Феран Торес пропусна дузпа, като дори не уцели вратата, пращайки топката встрани от страничния стълб.

 

По-малко от 5 минути след това положението за Барселона стана още по-трудно, след като Роналд Араухо получи директен червен картон. Защитникът задържа футболист на Валенсия и бе последен в отбраната на каталуцните, а главният арбитър Рохас реши, че трябва да изгони Араухо. 

Video edited on Kapwing

В следващите минути логичното се случи и Валенсия започна да натиска. "Прилепите" обаче така и не успяха да пробият защитата на Барса, която се бореше здраво да не допусне изравнително попадение. Франсиско Перес падна в наказателното поле на Барса в 86'. Футболистите на Валенсия искаха дузпа, но такава не бе отсъдена за "прилепите".

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За Барселона участие няма да могат да вземат Усман Дембеле, Роберт Левандовски и Педри, които са с травми. Гави пък е наказан поради натрупани жълти картони. Единсон Кавани, Габриел Паулиста, Хосе Гая, Лато, Нико и Маркос Андре са аут за гостите от Валенсия.

Барселона е в серия от 4 поредни победи срещу този опонент, като в три от случаите отбелязва поне по 3 попадения. Все пак трябва да се отбележи и факта, че Валенсия е отбелязал цели 8 попадения във вратата на каталунците за последните 6 срещи (4 победи за Барселона, 1 равенство и 1 успех за "прилепите").

В подреждането футболистите на Шави са лидери с 59 точки - 7 преднина пред основния преследвач - шампиона Реал Мадрид. Валенсия пък кара един от най-кошмарните си сезони през този век и е предпоследен с едва 23 точки. При победа обаче "прилепите" могат да излязат от зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички