Барселона и Севиля поделиха точките след здрав сблъсък в Ла Лига


Барселона и Севиля поделиха точките след здрав сблъсък в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4372 0

Барселона и Севиля не успяха да се победят след равенство 1:1 в дербито на кръга в Ла Лига. Единствените попадения в срещата отбелязаха Люк де Йонг и Филипе Коутиньо още в самото начало на двубоя.

Севиля стартира отлично срещата, като още в осмата минута успя да поведе в резултата. След центриране в наказателното поле на каталунците топката се озова в краката на Люк де Йонг, който със силен удар не остави шанс на Нето за реакция - 0:1!

Отговорът на Барселона не закъсня. Само три минути по-късно "лос кулес" организираха страхотна отборна атака, преминала през няколко футболисти на тима, а накрая Филипе Коутиньо успя да прати топката в мрежата на Севиля - 1:1!

До края на полувремето Антоан Гризман имаше възможност да вкара за каталунците, а Сусо - за андалусийците. Капитанът Лионел Меси пък бе много близо до гол продължението на първата част, но ударът му премина встрани от лявата греда.

Второто полувреме разочарова феновете откъм голово зрелище. Двата отбора играеха много по-предпазливо и рядко предприемаха рискове в офанзивен план. Единственото по-чисто положение се откри пред Юсеф Ен Несири в 73', но ударът му с глава премина над напречната греда. В края пък Барса притисна своя съперник, но без да постигне желания резултат.

Равенството е първо за двата отбора през новия сезон, след като и Севиля, и Барселона стартираха кампанията с две победи. Така двата тима се нареждат на пета и шеста позиция в Ла Лига със 7 пункта - на три от лидера Реал Мадрид, който е с мач повече.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Дербито на кръга в испанската Ла Лига противопоставя Барселона и Севиля, или иначе казано - вторият срещу четвъртия от последния сезон в Испания. Каталунците започнаха никак не лошо новата ера при Роналд Куман и имат две победи от два мача при голова разлика 7:0.

При това, че те дойдоха срещу никак не лесни съперници - триумф над Виляреал в първия кръг с 4:0 и над Селта с 3:0. Севиля също може да се похвали с две победи от две срещи, но сякаш те идват над доста по-непретенциозни опоненти.

Андалусийците надделяха над новака Кадис с 3:1 и над Леванте с 1:0. Трябва да се отбележи, че те играха и финал за Суперкупата на Европа срещу Байерн Мюнхен, където в редовното време двата тима завършиха наравно 1:1, но в продълженията германският шампион спечели.

За днешния двубой Куман няма да може да разчита на контузените Марк-Андре Тер Щеген и Самуел Юмтити, както и на наказания Клеман Ленгле. Жуниор Фирпо е под въпрос. При Севиля контузен е единствено Себастиян Корчия, но Карлос Фернандес и Брайън Жил са под въпрос за срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Нето, Алба, Пике, Араухо, Роберто, Бускетс, Де Йонг, Коутиньо, Ансу Фати, Гризман, Меси

Севиля: Боно, Акуня, Диего Карлуш, Кунде, Навас, Жордан, Фернандо, Ракитич, Сусо, Окампос, Де Йонг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички