След пестелив успех и с мач по-малко Реал Мадрид изскочи на върха в Ла Лига


След пестелив успех и с мач по-малко Реал Мадрид изскочи на върха в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3754 0

Испанският шампион Реал Мадрид записа трета поредна победа през новия сезон в Ла Лига, след като спечели гостуването си на Леванте с 0:2. Винисиус Жуниор откри в 16-ата минута, а късно в добавеното продължение на срещата Карим Бензема подпечата успеха.

Двата отбора си размениха по един удар в гредите, а освен това гол на "белия балет" бе отменен поради наличие на засада. С победата Реал се изкачи на върха в подреждането с 10 точки, като е с преднина от една точка пред Бетис, който е с мач повече. Леванте пък остава в зоната на изпадащите с едва три пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След четвърт час игра Реал откри резултата. След центриране от корнер в наказателното поле на Леванте топката бе свалена към Винисиус, който имаше време да погледне към вратата и да нанесе прецизен удар към далечния ъгъл - 0:1!

В 31-вата минута Леванте можеше да изравни резултата, но удар на Никола Вукчевич с глава срещна гредата на вратата, пазена от Куртоа. До края на полувремето единственото по-опасно положение се откри пред Карим Бензема, но нападателят не намери целта. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Бензема уцели греда за Реал, а малко по-късно Винисиус пропиля две страхотни положения за гол. Десетина минути по-късно се откриха две положения за изравнително попадение пред Леванте, но отново без резултат.

В 70-ата минута гол на Реал бе отменен от ВАР заради засада. В следващите минути Леванте опита да застраши вратата на "белия балет", но Тибо Куртоа се представи отлично и успя да предотврати гол във вратата си. В 95-ата минута Карим Бензема бе изведен в предни позиции и успя да реализира втори гол - 0:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид стартира новата кампания с равенство и две победи, докато техният опопент записа две поражения и един успех. За днешния двубой Зинедин Зидан няма да може да разчита на контузените Мариано, Тони Кроос и Еден Азар, а Едер Милитао е под въпрос. Шейк Дукуре е с травма при домакините, а Рубен Рочина и Ернани са под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Леванте: Абарискета, Мирамон, Везо, Постиго, Клерк, Кампаня, Вукчевич, Малса, Барди, Рохер, Моралес

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Рамос, Варан, Начо, Каземиро, Модрич, Валверде, Асенсио, Винисиус, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички