Барселона готви умопомрачителна "крипто" сделка, за да си оправи финансите


Барселона готви умопомрачителна "крипто" сделка, за да си оправи финансите
Снимка: GettyImages

8665 0

Ръководството на Барселона се бори по всякакъв начин да извади клуба от незавидната финансова ситуация, в която се намира в следствие на безхаберието на предишните шефове на "Камп Ноу", довели до задължения в размер на над 1 милиард евро. 

Заради огромния статут на "блаугранас" в световен мащаб, не липсват нови компании, които искат да се рекламират чрез Барселона. И в момента текат преговори между клуба и две от най-големите борси за криптовалути в световен мащаб. 

Според информация на Гариел Санс от "Мундо Депортиво", клубът е в търсене на нов основен спонсор, чието име да "изгрее" на фланелките на футболистите на тима. Два от фаворитите са "Байнънс" и FTX. 

Това е пореден "щурм" на крипто сферата в спорта. В английската Висша лига вече има редица реклами на компании, занимаващите се с криптовалути, докато друг конгломерат в сферата - Crypto.com, е основен спонсор на Серия А, а наскоро закупи правата за име на залата на Лос Анджелис Лейкърс срещу колосалните 700 милиона долара. 

Барселона със сигурност може да подпомогне "крипто каузата" в Европа, тъй като е един от топ 5 на най-разпознаваемите отбори не само на Стария континент, но и в цял свят. Отборът има огромна фен база и в Азия. 

Според информацията, минималната сума, на която Жоан Лапорта и компания се надявят за нов спонсор на фланелката на Барселона, е около 60 милиона евро. 

Междувременно, докато клубът се опитва да стабилизира финансовото положение и в същото време да намери средства за нови попълнения, една от големите звезди в Барселона изнудва сериозно клуба с финансовите си претенции

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички