Барселона е спечелила 1 трофей, откакто плати 120 милиона за Гризман


Барселона е спечелила 1 трофей, откакто плати 120 милиона за Гризман
Снимка: Getty Images/Guliver

999 0

С вчерашната си загуба от Селта Барселона загуби шансове да спечели титлата в Ла Лига. Кръг до края каталунците изостават на 7 точки от Атлетико (Мадрид) и на 5 от Реал Мадрид. Тимът няма шанс да се качи по-нагоре от третото място.

Каталунският гранд не спечели Ла Лига в двата сезона, в които в тима играе нападателят Антоан Гризман. Французинът премина на "Камп ноу" през 2019 г. срещу 120 милиона евро от Атлетико. Той стана един от най-скъпите трансфери в историята на Барселона. От момента на привличането на Гризман "синьо-червените" спечелиха само един трофей - Купата на Краля през настоящия сезон.

Тежки моменти преживява и капитанът на тима Лионел Меси. Загубата от Селта на "Камп ноу" беше трети пореден мач без победа за тима на клубния стадион през сезона. Преди това каталунците завършиха 0:0 с Атлетико и загубиха от Гранада с 1:2. За първи път, откакто аржентинецът играе за първия тим, "блауграна" допуска 3 поредни мача без победа на своята арена. Меси дебютира за Барса през сезон 2004/05. Между другото, и Меси, и Гризман, бележат регрес в трансферната си стойност тази година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички