Чутовна издънка на Барселона - и Селта "взе скалпа" на каталунците


Чутовна издънка на Барселона - и Селта "взе скалпа" на каталунците
Снимка: Getty Images/Guliver

4023 0

Барселона допусна поредна издънка в Ла Лига и загуби от Селта у дома си с 1:2! Лео Меси изведе каталунците напред в резултата в 28-ата минута, но Санти Мина матира Тер Щеген 9 минути по-късно. В края на двубоя Мина вкара и втори гол, който се оказа победен. Ето и как се разви самият мач:

В 9-ата минута Гризман излезе на добра позиция, но Вияр се намеси и спаси удара му. Десет минути по-късно Меси направи двойно подаване с французина, но накрая заложи на силата и шутът ми мина над вратата.

В 28-ата минута Барселона поведе с 1:0 - Бускетс центрира идеално зад линията на защитата, а Лео Меси с глава насочи кълбото във вратата на Селта! Преднината на Барса се задържа само 9 минути, тъй като Санти Мина хвана в крачка Тер Щеген и с удар от дъгата на наказателното поле изравни резултата - 1:1!

В 62-ата минута Роналд Араухо можеше да вкара гол с глава, но ударът му от удобна позиция мина над вратата. В следващите 20 минути каталунците така и не успяваха да стигнат до чиста ситуация за отбелязване на гол!

В 83-ата минута Ленгле влезе остро в краката на играч на Селта и бе изгонен с втори жълт картон! Четири минути по-късно влезлият на смяна Брейтуейт пропусна огромна възможност да донесе трите точки за своя отбор.

Шокът за Барселона стана пълен, когато Санти Мина вкара втория си гол в срещата в 89-ата минута за крайния резултат 1:2!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона: Тер Щеген, Араухо, Пике, Ленгле, Бускетс, Дембеле, Мориба, Педри, Алба, Гризман, Меси

Селта: Вияр, Айдо, Араухо, Васкес, Карикол, Мендес, Мина, Нолито, Пейнадо, Суарес, Аспас

ПРЕДИ МАЧА

Лошите резултати на Барселона в последно време почти на 100% сринаха амбициите на каталунците за шампионската титла пред този сезон в Испания. Тимът на Роналд Куман направи две последователни равенства - срещу Атлетико Мадрид и срещу Леванте и вече изостава на 4 точки от "дюшекчиите" два кръга преди края на първенството.

Селта е на 6-та позиция и е на 5 точки от мястото, което дава право на участие в Лигата на конференциите. "Небесносините" са в серия от четири последователни победи - срещу Осасуна, Леванте, Виляреал и Хетафе. Днес отборът от едноименния град ще се опита да се възползва от падналия духом Барселона и да постигне пета поредна победа.

Сержи Роберто и Френки де Йонг вероятно няма да вземат участие в днешната среща, а за гостите Уго Майо, Хейсон Мурийо, Ренато Тапиа и Факундо Ферейра ще бъдат до последно под въпрос!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички