Барселона е аут, но... каква асистенция на Дани Алвеш със задна ножица в самия край (ВИДЕО)


Барселона е аут, но... каква асистенция на Дани Алвеш със задна ножица в самия край (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1666 0

Атлетик Билбао си отмъсти на Барселона за загубения през миналия сезон финал за Купата на Краля и отстрани каталунците в тазгодишното издание на турнира. Двата отбора си спретнаха много здрав мач на осминафиналите, който бе решен след продължения.

Баските спечелиха с 3:2. Те излязоха напред в резултата още във 2-рата минута чрез Икер Муниаин. Резултатът бе сравнително бързо изравнен от новото попълнение на Барселона Феран ТОрес (20'). А в края на редовното време бе моментът за драма.

Първо Иниго Мартинес изведе отново своя тим напред в резутата (86') и изглеждаше сякаш Атлетик вече е отстранил каталунците, но те съумяха да изравнят чрез една от големите си млади звезди - Педри, който вкара в третата минута на добавеното време.

Именно за неговото попадение друго ново попълнение на отбора - клубната легенда Дани Алвеш, се отчете с атрактивна асистенция въпреки своите 38 години. Той направи задна ножица в наказателното поле, а тя се превърна в отлично подаване, което бе завършено от Педри.

За голямо съжаление на Шави и компания, това бе достатъчно само развръзката да се реши след продължения, но не и за повече. А в продълженията всичко бе завършено от човека, който го започна - Икер Муниаин в първата минута на добавеното време на първото продължения изведе своя тим напред в резултата с 3:2 и това бе последният гол за двубоя.

Можете да видите асистенцията на Алвеш и гола на Педри в края на редовното време по-долу в материала. Самият Шави пък обясни след мача как Атлетик Билбао е надиграл Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички