Обяснението на Шави: По какъв начин Атлетик Билбао надигра Барселона?


Обяснението на Шави: По какъв начин Атлетик Билбао надигра Барселона?
Снимка: Getty Images

1847 0

Късно снощи Барселона загуби гостуването си на Атлетик Билбао от 1/8-финалите за Купата на Краля и напусна тазгодишната надпревара рано-рано, макар през миналия сезон да вдигна трофея. След последния съдийски сигнал Шави Ернандес призна превъзходството на домакините и обясни как точно Атлетик е надиграл неговия отбор:

"Честно казано, мисля, че Атлетик изигра страхотен мач. Те се защитаваха много добре и ние не успяхме да изравним интензивността. Те бяха превъзходни и аз видях много силен Атлетик. "Сан Мамес" изисква максимума от всеки и ние говорихме за това. Те ни победиха с интензивната си игра, не можехме да се сравним с тях. Видях един отличен Атлетик - работещ, организиран, много добре подготвен физически", не скри треньорът на Барселона.

"Два турнира вече ни избягаха. Това са трудни дни, защото нещата не се получават. Няма друг вариант освен да продължим да вярваме в този проект. Трябва да продължим да тренираме, за да доминираме в мачовете, да играем в противниковото поле".

Пред Барселона вече има само два варианта за трофей през сезон 2021/22 - Лига Европа и Ла Лига:

"Не ми харесва думата провал, ако има нещо в случая, то е, че ще си вземем поука. Остават ни още две войни, които ще водим до края - Ла Лига и Лига Европа", добави Шави, чийто отбор е на цели 17 точки от лидера Реал Мадрид, макар и да има мач по-малко от него. В друг 1/8-финал за Купата на Краля тимът на Карло Анчелоти срещна жестока съпротива, но в крайна сметка неочакван играч го класира за следващата фаза (подробности за мача четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички