Барселона дръпна с 8 точки на Реал Мадрид, а Шави обясни: Днес беше ден, в който да покажем смелост


Барселона дръпна с 8 точки на Реал Мадрид, а Шави обясни: Днес беше ден, в който да покажем смелост
Снимка: Getty Images

2811 0

Наставникът на Барселона - Шави Ернандес, похвали футболистите си, че са показали търпение при домакинската победа над Севиля в мача от 20-ия кръг на Ла Лига.

В неделя вечер (5 февруари) каталунците се възползваха по най-добрия начин от грешката на Реал Мадрид и след 3:0 срещу андалусийците си осигуриха аванс от цели 8 точки на върха във временото класиране пред "белия балет".

Успехът на Барса обаче не дойде лесно - след първите 45 минути резултатът бе 0:0 и чак през втората част Жорди Алба, Гави и Рафиня оформиха класическото изражение на "Камп Ноу".

"Днес беше ден, в който да покажем смелост. Говорихме за това на полувремето. Винаги е трудно да атакуваш, когато опонентът ти се защитава с 11 човека, които са позиционирани зад топката. Но се справихме много добре и аз съм доволен от резултата", обясни Шави след последния съдийски сигнал.

"Натрупахме много мачове без загуба и е важно, че днес спечелихме по такъв начин - срещу ниско подредена защита създадохме доста положения, а това е голям позитив! Нещата ни се получават. На 8 точки сме пред Реал Мадрид, но до края на сезона остават още много мачове", предупреди все пак треньорът на Барселона.

*В следващия кръг Барса гостува на Виляреал (12 февруари), а Севиля, който е на 16-то място в Ла Лига, ще приеме Майорка на свой терен (11 февруари)!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Карло Ачелоти коментира шокиращата загуба на Реал Мадрид!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички