Атлетико посече Реал на "Бернабеу" и изхвърли "кралете" от битката за титлата


Атлетико посече Реал на "Бернабеу" и изхвърли "кралете" от битката за титлата

2068 0

Атлетико (Мадрид) сложи край на надеждата на Реал Мадрид, че може да се пребори за титлата, след като "дюшекчиите" удариха с 1:0 "кралете" на "Сантяго Бернабеу" в дербито от 26-ия кръг на Примера дивисион.

Единственото попадение в срещата беше дело на Антоан Гризман, който в 53' посече Кейлор Навас и донесе трите точки на шампионите от сезон 2013/14.

Френският нападател прекрати серията си от над 410 минути без попадение във всички турнири, а с гола си изхвърли Реал от борбата за титлата и прати своя тим на 4 точки пред "белия балет" в битката за втората позиция в Примера дивисион.

Реал остава само с 1 победа над Атлетико в последните 12 мача (включително и финала в Шампионска лига, завършил 1:1 в редовното време). Последната победа на тима беше в Шампионска лига с 1:0 с гол на Чичарито в края по време на четвъртфиналите в турнира през миналата година.

"Белия балет" изигра изключително слаб мач, в който нямаше чисто голово положение. Играчите бяха изпратени с освирквания след края на двубоя.

Първо полувреме

Срещата почна с надмощие на Реал Мадрид, като още в 1' Кристиано Роналдо намери пространство и стреля от границата на наказателното поле. Ударът му обаче беше неточен. Постепенно "дюшекчиите" усилиха пресата по цялото игрище и Реал Мадрид трудно успяваше да разиграва, особено в половината на съперника.

В 10' едва не се стигна от откриване на резултата в полза на гостите. Хуанфран центрира в наказателното поле, където Торес успя да се отскубне от защитата, но Варан в последния момент успя да избие в корнер. Минута по-късно Коке пробва ефектно изпълнение и директен удар от корнер, но топката мина в опасна близост до напречната греда. Навас в 12' внесе напрежение сам в наказателното поле, след като овладя нескопосано подаване назад. Притиснат от Торес обаче костариканецът устоя на напрежението и успя да комбинира с Данило.

В следващите минути "белия балет" успя да организира няколко добри атаки, а в 17' след центриране от пряк свободен удар домакините едва не откриха резултата. Варан надскочи защитниците на Атлетико, но ударът му мина на метър встрани от вратата.

Реал Мадрид тотално превзе контрола върху топката, но дефанзивната линия на Атлетико беше почти непреодолима. Роналдо и Бензема пробваха нелоши удари от дистанция, но топката мина встрани от вратата, а Хамес отправи първия точен удар в мача през първата част. В същото време Фернандо Торес получи отличен шанс да открие резултата към 27', но в последния момент беше блокиран от зорко пазещия го Рафаел Варан.

В 41' дойде време за най-сериозната опасност в полза на Атлетико. Атака отляво завърши с пас към Гризман пред наказателното поле, а френският нападател нагласи топката на левия си крак и стреля опасно. Навас обаче внимаваше и изби в корнер.

Само две минути по-късно "дюшекчиите" отново направиха силна атака, а Торес проби в наказателното поле и стреля силно в долния десен ъгъл. Навас обаче внимаваше и отново изби в корнер. В крайна сметка, през първата част двата отбора не си отбелязаха гол и се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

3 минути след подновяването на играта Кристиано Роналдо получи отличен шанс да открие резултата, след като получи пас в наказателното поле, но топката мина встрани от вратата. Този пропуск на CR7 беше наказан в 53', когато гостите откриха резултата.

Фелипе Луис намери с прецизен пас Гризман в наказателното поле, като нападателят на Атлетико не сбърка и откри резултата. Това беше и първи гол на нападателя след повече от 410 минути "суша" във всички турнири.

Зинедин Зидан реагира мигновено, като извади Хамес и на негво място пусна Лукас Васкес. Младокът обаче не влезе добре в мача, направи набързо няколко грешки и дори си изкара жълт картон. Нападенията на Реал пък станаха още по-прибързани, а Карим Бензема трябваше да се връща до центъра, за да може да играе с топката.

Вместо "кралския клуб" да натисне за изравнителен гол, то Атлетико едва не удвои резултата. Гризман отново беше изведен в наказателното поле, но ударът му бе твърде слаб и Навас успя да спаси - 20 минути до края на мача.

В тях Кристиано Роналдо и Даниел Карвахал се отчетоха с анемични удари и в крайна сметка Реал Мадрид не съумя да стигне до изравнителен гол.

СЪСТАВИТЕ

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан отново залага на познатото 4-3-3, но ще трябва да се оправя без един от лидерите на тима - Марсело. Неговото място в титулярни състав е дадено на Данило, който ще играе отдясно на отбраната на "белия балет". Даниел Карвахал пък ще играе отляво. В титулярния състав се завръща и Карим Бензема, който пропусна последната среща срещу Малага (1:1).

Състав на Реал: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Данило, Кроос, Модрич, Иско, Хамес, Бензема, Роналдо

Диего Симеоне не изневерява на налаганото от него 4-4-2, като изненадващо Фернандо Торес е предпочетен пред Вието за партньор на Антоан Грийзман в атаката на "дюшекчиите". Аугосто е другата изненада сред титулярите на аржентинския ас.

Състав на Атлетико: Облак, Хуанфран, Хименес, Годин. Луис, Коке, Габи, Аугосто, Саул, Гризман, Торес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички