Атлетико остава извън топ 4 след изпусната победа над Севиля


Атлетико остава извън топ 4 след изпусната победа над Севиля
Снимка: Guliver/GettyImages

1731 0

В спиращ дъха дуел от испанската Ла Лига отборите на Атлетико (Мадрид) и Севиля поделиха точките помежду си в зрелищно 2:2 помежду си на "Уанда Метрополитано" - реми, което може да отдалечи "дюшекчиите" от местата в топ 4, даващи право на участие в Шампионска лига. 

Двубоят стартира с много динамика от страна и на двата отбора, като срещата се разви по много нетрадиционен и за двата отбора начин. В 6‘ Алваро Мората направи пореден сериозен пропуск, след като с глава от близко разстояние прати топката в аут. В 16‘ пък Сусо овладя труден пас пред наказателното поле и съумя да стреля с левия крак, но Облак записа поредната си страхотна намеса през този сезон.

В 19‘ обаче той нямаше какво да направи, след като защитата пред него се пропука. „Рохибланкос“ организираха нападението отдясно, като последва отлично разиграване пред наказателното поле, успоредно на голлинията. С едно докосване топката премина през Навас и Жордан, който от своя страна осигури подаване за Де Йонг на самата граница на пеналтерията. С едно докосване той се освободи от защитник и плъзна топката покрай Облак – 0:1.

В 32‘ обаче паритетът бе възстановен след спорно отсъдена дузпа за нарушение на Жоао Феликс. Справката с VAR се проточи, след като трудно се видя дали действително има фаул, но в крайна сметка дузпа бе отсъдена, а Мората я изпълни точно в долняи десен ъгъл – 1:1.

Само 4 минути по-късно Коке проби през центъра на скорост и изведе в ляво от себе си Жоао Феликс в наказателното поле. Младокът овладя одобно и стреля през шпагата на защитник и покрай вратаря за 2:1.

Това обаче не беше всичко за полувремето. В 42‘ беше отсъдена дузпа и за Севиля, която беше превърната в гол от Лукас Окампос – 2:2 до почивката.

През второто полувреме на терена се появи Яник Караско на мястото на Ермосо, а това се оказа сполучлив ход на Симеоне, след като внесе повече острота по лявото крило. "Дюшекчиите" изиграха по-добри 45 минути, но с 3 сериозни пропуска пред вратата на Севиля и без нито един точно отправен удар Атлетико не успя да стигне отново до водачеството в резултата - 2:2. 

Това беше 51-о реми в 152 мача между двата отбора в Ла Лига, което е рекорд за шампионата. Люк де Йонг пък се превърна в първия играч на Севиля, който бележи и срещу Реал Мадрид, и срещу Ателтико Мадри в испанската столица от 2014 година насам (Ракитич бе последният играч, реализирал и в двата мача в столицата). Донеслият точката за Севиля - Лукас Окампос, пък е първият аржентинец за "рохибланкос", който бележи 10 гола в един сезон през настоящия век. 

Точката за селекцията на Хулен Лопетеги е от сериозно значение, след като Севиля събра 47 пункта и остава на 3-о място. Атлетико е на 5-а позиция с 45 - равен брой точки с Хетафе, но и мач повече. Равенството за Атлетико идва преди важния реванш срещу Ливърпул. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички