Атлетико (Мадрид) договорил личните условия с халф на Барселона


Атлетико (Мадрид) договорил личните условия с халф на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

6855 0

Атлетико (Мадрид) си е харесал полузащитник на Барселона, като според авторитетното испанско издание "Marca", "дюшекчиите" и футболистът вече са договорили евентуалните им професионални отношения (заплата и срок на договора) и остава двата клуба да се споразумеят.

Става въпрос за Иван Ракитич, който през този сезон загуби важния статут, който притежаваше на "Камп Ноу" в последните години. Хърватинът няма против да се раздели с каталунците, за да играе по-редовно, а желанието му е да остане в испанската Ла Лига, което може да му бъде осигурено от Диего Симеоне.

Ако мнението на Атлети се промени или клубът не постигне договорка с Барселона, Ракитич ще бъде спокоен, защото договорът му изтича през лятото на 2021 година и тогава ще може да се раздели с каталунците без никаква трансферна сума и без други пречки.

За интерес на "дюшекчиите" към Ракитич се съобщи за първи път още в края на изминалта 2019-а година, а двете страни са се срещнали през февруари 2020-а, когато са уточнили условията при евентуални взаймоотношения. Именно поради това, Атлети вярва, че ще бъде първи избор за Ракитич при негова раздяла с Барса.

МАНЧЕСТЪР СИТИ ПРИВЛЕЧЕ ЗАЩИТНИК, ПРЕСЛЕДВАН И ОТ БАРСЕЛОНА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички