Атлетико на 2 пъти поведе на последния, но 19-годишен ги лиши от 3-те точки (ВИДЕО)


Атлетико на 2 пъти поведе на последния, но 19-годишен ги лиши от 3-те точки (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

711 0

Атлетико (Мадрид) се изложи в 26-ия кръг на Ла Лига и загуби точки срещу последния в класирането. "Дюшекчиите" направиха 2:2 като гост с Алмерия и позволиха срещу тях да се роди нов герой - 19-годишният Лука Ромеро. Той вкара 2 попадения във вратата на Ян Облак - в 27' и 64'. 

Гостите от Мадрид откриха твърде рано - още във втората минута чрез Анхел Кореа, но скромният съперник изравни. Родриго Де Пол даде аванс отново на Атлетико в 57', но с втория си гол в мача Ромеро подели точките между двата тима. 

Грандът от Мадрид игра в тъмносини екипи за първи път през сезона. Това е техният четвърти екип, създаден в чест на нощния живот в испанската столица.

Атлетико вкара гол "от съблекалнята" - преди да са изтекли 2 минути от първия съдийски сигнал. Анхел Кореа получи чудесно подаване в наказателното поле, овладя и прати топката покрай вратаря за 1:0.

Алмерия изравни изненадващо в 27-ата минута, когато отправи първия си точен удар в мача. Младият Лука Ромеро се справи с петима от гостите и с изстрел извън наказателното поле прати топката под плонжа на Ян Облак - 1:1.

В 39' домакините имаха претенции за дузпа, след като голмайсторът им падна в наказателното поле след съприкосновение с играч на 'дюшекчиите", но той се свлече прекалено лесно и съдията не посочи бялата точка.

Гостите в тъмносини екипи отново стигнаха до аванс в резултата в 57', когато Родриго Де Пол проведе солова акция и стреля от вътрешността на наказателното поле. Топката рикошира в крака на Радованович и влезе неспасяемо във вратата на Алмерия.

Последният в Ла Лига обаче съумя отново да се върне в мача в 64', а героят за тях бе 19-годишният Ромеро. Той проби отдясно, направи двойно подаване с Виера и с мощен удар с външен фалц с левия крак разстреля Облак за 2:2.

За съжаление на домакинските, фенове, голмайсторът им в този двубой напусна терена в 69', след като получи разтежение.

В 90+4 Мората пропусна да донесе победата на своя тим след грешка в отбраната на домакините. Той стреля от добра позиция над вратата. В 90+5' пък Алмерия можеше да вземе трите точки, ако не бе спасяването на Облак.

Атлетико остава четвърти в класирането с 52 точки, на 10 от върха, където е Реал Мадрид. Алмерия остава последен, след като спечели десетата си точка през сезона. 

Атлетико остава четвърти в класирането с 52 точки, на 10 от върха, където е Реал Мадрид. Алмерия остава последен, след като спечели десетата си точка през сезона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички