Сменилият звезда щеше звучно да провали Интер, но успя да направи разликата с Атлетико (ВИДЕО)


Сменилият звезда щеше звучно да провали Интер, но успя да направи разликата с Атлетико (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2329 0

Интер успя да вземе аванс преди реванша от 1/8-финалите в Шампионска лига срещу Атлетико Мадрид. Миналогодишният финалист се наложи с 1:0 в домакинството си чрез гол на Марко Арнаутович в 79’.

Австрийският национал реализира единственото попадение в мача, но се отчете с куп пропуски след влизането си на полувремето. Той замени контузилия се в края на първата част Тюрам. До почивката французинът и Лаутаро Мартинес бяха замесени в две по-опасни ситуации, но най-интересните шансове се откриха след почивката. 

Само един от тях бе завършен успешно и това може да натежи негативно за Интер в реванша на 13-и март. Това се превърна и в първа официална победа за "змията" в съперничеството, тъй като единствената среща до този момент оставаше за Суперкупата през 2010 г. - спечелена от Атлетико с 2:0. 

"Дюшекчиите" можеха да накажат нехайството на Арнаутович и компания в самия край, но и те за голям ужас на Симеоне се отчетоха с два пропуска. Срещата обаче не отговори на високите очаквания и само средата на втората част бе по-интензивна. 

Лаутаро така и не успя да вкара

Първо полувреме

Към 10-ата минута и двата тима не успяха да създадат нещо по-опасно, макар че нападенията следваха едно след друго. В 13-ата минута имаше съмнения за игра с ръка на Молина, а малко преди това Лино опита да затрудни Зомер, но топката профуча около напречната греда. 

След 30-ата минута домакините взеха изцяло превес над случващото се. По-малко от десет минути преди изтичането на първата част дойде и първата сериозна възможност пред една от двете врати - дело на Лаутаро Мартинес. 

Лаутаро не успя да накаже

След 120 секунди нова възможност се отвори пред аржентинецът и Тюрам, но последвалият удар бе блокиран. Гостите започнаха да разчитат на контраатаки.  

Второ полувреме

Само 180 секунди можеше да са нужни на домакините след началото на второто полувреме, за да открият резултата. Най-близо до попадението бе Арнаутович, който на почивката замени Тюрам. Французинът не успя да продължи срещата след удар в края на първото полувреме. 

В конректната ситуация австрийският национал засече центриране на Димарко, но топката премина над напречната греда. 

След близо час игра "дюшекчиите" погледнаха към съперниковата врата и при една от атаките се стигна до тежък удар между Де Врай и Зомер. За щастие - всичко със стражът беше наред след намесата на медицинския щаб. 

В 64-ата минута Арнаутович създаде още по-чиста ситуация от предходната си, но и този път успя да я пропилее по подобен начин след двойното подаване с Лаутаро Мартинес. 

ГОЛ! Именно австриецът в крайна сметка се превърна в герой за домакините към 79'! Той се възползва от спасяването на Облак, който прати топката в краката му след опита на Мартинес. Конректният опит на Арнаутович не бе сред най-добрите, но късметът този път му се усмихна - 1:0!

Стартови състави 

Интер: Зомер, Барела, Бастони, Дармиан, Де Врай, Димарко, Мартинес, Мхитарян, Павар, Тюрам, Чаалханоглу;

Атлетико М: Облак, Молина, Витсел, Хименес, Ермосо, Лино, Де Пол, Коке, Нигес, Йоренте, Гризман;

Преди мача

Възпитаниците на Индзаги са в серия от осем поредни победи във всички турнири, а в петък се наложиха с 4:0 над Салернитана.

Атлетико Мадрид също записа през уикенда една от трите си най-убедителни победи през кампанията - 5:0 над Лас Палмас, но това бе едва втори успех в последните 5 срещи на "дюшекчиите".

Между финала през 2010 г. и днешната среща двата тима изиграха и един приятелски двубой през 2018 г. - 1:0 за "змията". Днес тя не може да разчита на Ачерби, Куадрадо и Сенси, а Атлетико - на Аспиликуета, Витоло и Лемар. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички