Атлетико Мадрид взе реванш от Реал Мадрид и го изхвърли за Купата на Краля - пак след продължения (ВИДЕО)


Атлетико Мадрид взе реванш от Реал Мадрид и го изхвърли за Купата на Краля - пак след продължения (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10301 0

Реал Мадрид няма да може да защити трофея си за Купата на Краля от миналия сезон. "Кралския клуб" отпадна още на осминафиналната фаза, след като загуби от Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" надделяха с 4:2, след като в редовното време двата тима приключиха при равенство 2:2 и се стигна до продължения.

Подобен бе развоят при дуела между столичните съперници отпреди малко над седмица, когато се срещнаха на полуфиналите за Суперкупата на Испания. Тогава Реал надделя с 5:3 след продължения, за да вдигне трофея впоследствие. Сега обаче Атлети взе своеобразен реванш.

И този двубой между двата тима по традиция бе изпълнен с много нерви и емоции. Бяха раздадени общо 13 жълти картона - шест от които за играчите на Карло Анчелоти. В първото продължение можеше да се стигне и до червен картон, но главният рефер пощади Родриго Де Пол след грубо настъпване срещу Карвахал, докато вече имаше официално предупреждение.

При първите три попадения в срещата имаше груби грешки от двата тима. Лунин и Рюдигер сгрешиха за своя тим, а Облак си отбеляза автогол. Домакините повеждаха три пъти на "Уанда Метрополитано", като в два от случаите "белия балет" изравняваше.

Ян Облак с грешка на Атлетико Мадрид - Реал Мадрид

В продълженията Гризман обаче вкара след нова несигурност в "бялата" защита, а голът не бе върнат, въпреки че гостите имаха своите шансове. В последните секунди пък падна и четвърти гол за домакините, който окончателно прекрати интригата.

След този мач и двата отбора най-сетне се завръщат към ангажиментите си в Ла Лига. "Дюшекчиите" имат гостуване на Гранада (22 януари), докато "кралския клуб" посреща у дома Алмерия ден по-рано (21 януари).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите пет минути от срещата нямаше опасни атаки към някоя от двете врати. Повече с топката играеха домакините от Атлетико, докато Реал на няколко пъти опита директен подход с подаване от собственото си наказателно поле към предни позиции. Снажните бранители на "дюшекчиите" обаче се справяха. Правеше впечатление и агресията, с която играят футболистите на Симеоне.

В 11-ата минута Белингам получи и влезе в наказателното поле. Той се справи с няколко противникови футболисти, използвайки впечатляващата си физика. Накрая от близка дистанция встрани от вратата отправи мощен удар, който обаче се отклони в напречната греда. При добавката Винисиус стреля твърде неточно от добра позиция.

Гостите продължиха да правят изключително опасни атаки. В 20-ата минута Вини се отличи с много техничен и красив пас, който прехвърли всички и намери Родриго в наказателното поле. Вторият се завъртя и стреля веднага, но Облак спаси. Топката се озова във влизащия на скорост Винисиус, който също опита да вкара, но Облак отново бе на висота.

Въпреки че чистите шансове за гол бяха за Реал, Атлетико продължаваше да играе с топката повече и да търси попадението, но така и не стигаше до 100%-ово положение. В 24-тата минута Мората направи атрактивна задна ножица, но ударът бе твърде слаб и право в ръцете на Лунин.

След четвърт час игра "кралския клуб" отново изглеждаше близо до гола, след като Белингам получи в наказателното поле и стреля от непосредствена дистанция, но ударът му бе блокиран. Саул пък опита да вкара от своята половина, тъй като видя, че Лунин е излязъл напред. Изпълнението му обаче изглеждаше нелепо и излезе в аут.

39' - 1:0! Атлетико се възползва от първия си чудесен шанс. Гризман опита подаване в наказателното поле, а Рюдигер игра с глава, но след контакта с топката намери намери Лино. Той се хвърли на шпагат и с едно докосване прати топката в мрежата, преодолявайки Лунин.

45+1' - 1:1! Радостта на гостите трая кратко. Модрич центрира от пряк свободен удар, а Облак излезе неразчетено напред. Топката се плъзна по ръката му и влезе в мрежата,  попадението бе отсъдено на сметката на Модрич.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Секунди след старта на втората част се стигна до напрежение пред вратата на гостите. Родриго влезе в наказателното поле и стреля от много малък ъгъл, но и много прецизно. Това принуди Облак да извади топката с ръка в ъглов удар. След изпълнението на корнера не се стигна до нищо по-опасно.

Секунди след това Белингам показа изключителна техника и се справи с няколко противникови футболисти. Той подаде остро в наказателното поле, но бранител на Атлетико изчисти.

57' - 2:1! Атлети отново излезе напред в резултата. След рикошет в Камавинга Лунин допусна кошмарна грешка и с ръка подари топката на Мората. Бившият нападател на Реал впоследствие я вкара в опразнената врата и отпразнува гола.

В 68-ата минута се стигна до сериозно напрежение между футболистите на двата отбора. Ермосо фаулира Браим Диас около центъра, а след това двамата се сдърпаха. За отрицателно време сериозен брой футболисти и на двата тима се скупчиха на място и започнаха да се блъскат. Все пак арбитърът се намеси бързо и предотврати по-сериозни инциденти.

Напрежението остана на връхна точка. Първо отново Ермосо и Винисиус размениха нервно реплики, а след това и Коке и Карвахал се посблъскаха. И в двата случая играчите на Атлети умишлено провокираха тези на Реал.

Четвърт час преди края гостите организираха много красиво нападение. Диас показа техника отдясно по нападението и пусна топката в наказателното поле. Там тя бе прескочена от негов съотборник и се озова на пътя на Родриго, който моментално стреля. След рикошет в играч на "дюшекчиите" обаче тя се отклони в напречната греда.

В 81-вата минута пък домакините пропуснаха да решат всичко. На контраатака се стигна до прострелно успоредно на голлинията подаване, след което Лунин спаси очи в очи със съперник, скъсявайки дистанцията.

82' - 2:2! Секунди след това Реал изравни. Винисиус показа техника и след това изведе Белингам в наказателното поле. Англичанинът центрира перфектно и намери на далечната греда Хоселу, като той реализира в опразнената половина от вратата.

След гола Винисиус отпразнува бурно пред феновете, което вбеси Симеоне. Наставникът поиска жълт картон за бразилеца, но вместо това самият той получи такъв.

В третата минута от добавеното време Рюдигер центрира и намери на самата аутлиния на около метър от гредата Хоселу. Той отигра от малък ъгъл и принуди Облак да спаси. По куриозен начин секунда след това играч на Атлети изчисти топката в свой съотборник и тя за малко да влети в мрежата, но в крайна сметка мина над напречната греда.

ПЪРВО ПРОДЪЛЖЕНИЕ

И продължението започна по начина, по който бе проведен двубоят. Реал бе обградил Атлети около наказателното му поле, а домакините контраатакуваха опасно. Темпото на игра бе изключително високо.

В 93-тата минута Маркос Йоренте стреля извън наказателното поле с мощно изпълнение. Лунин обаче се справи с трудната топка и я улови.

В 100-ата минута Де Пол атакува агресивно Карвахал и го настъпи болезнено. Аржентинецът вече имаше жълт картон, но не последва втори такъв.

100' - 3:2! Секунди след това Атлетико поведе за трети път в резултата. Гризман влезе опасно по фланга и се справи с Винисиус, след което стреля мощно от малък ъгъл и непосредствена дистанция. Лунин не реагира добре, като дори се предпази от топката, а в крайна сметка тя влетя в мрежата му.

ВТОРО ПРОДЪЛЖЕНИЕ

В 109-ата минута Кроос се справи с Гризман на фланга и влезе в наказателното поле, където подаде остро и намери Белингам. Последвалият удар обаче бе твърде лек и Облак улови.

В 110-ата минута гол на Реал бе отменен заради засада. След изстрел от границата на наказателното поле и рикошет в играч на Атлети топката попадна на пътя на Белингам. Той стреля по земя, Облак се справи, а при добавката Хоселу прати топката в мрежата. Голът обаче не бе редовен заради засада, която става факт, когато Белингам овладя.

119' - 4:2! Край на спора бе сложен при контраатака и преимущество двама на един за Атлетико. Рикелме се разписа, след като топката му бе предоставена на тепсия в наказателното поле от Мемфис Депай.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Атлетико Мадрид: Облак, Ермосо, Витсел, Хименес, Лино, Йоренте, Коке, Де Пол, Саул, Гризман, Мората

Реал Мадрид: Лунин, Менди, Начо, Рюдигер, Карвахал, Белингам, Камавинга, Модрич, Валверде, Винисиус, Родриго

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В предишната фаза от надпреварата - 1/16-финалите, и двата столични гранда се справиха с по-нискодивизионни тимове. И Атлетико, и Реал надделяха с по 3:1 съответно като гости на Луго и на Арандина.

Диего Симеоне се изправя срещу "кралския клуб" за 42-ри път в кариерата си, като до момента има 18 загуби, 12 равенства и 11 победи. Карло Анчелоти пък среща "дюшекчиите" за 25-и път като наставник, а до момента има 10 успеха, 6 ремита и 8 поражения.

За Купата на Краля Реал Мадрид и Атлетико Мадрид са се изправяли един срещу друг в 33 мача. 15 от тях са спечелени от "кралския клуб", докато "дюшекчиите" могат да се похвалят с 9 успеха. Толкова са и случаите, в които срещите са приключвали наравно (в статистиката влизат и някои дуели, които са се разрешавали в два мача).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички