Атлетико Мадрид с инфарктен обрат срещу Еспаньол при завръщането на Антоан Гризман


Атлетико Мадрид с инфарктен обрат срещу Еспаньол при завръщането на Антоан Гризман
Снимка: Getty Images

1270 0

Шампионът на Испания Атлетико Мадрид постигна инфарктна победа при гостуването си на Еспаньол в мач от 4-ия кръг в Ла Лига. Тимът на Диего Симеоне изоставаше в резултата до 79-ата минута, но голове на Караско и Тома Лемар все пак донесоха трите точки на "дюшекчиите".

Ето и как се разви срещата:

Повторен дебют днес за Атлети направи Антоан Гризман, който се завърна в клуба след два сезона в Барселона. Той изкара 58 минути на терена, преди да бъде заменен от Жоао Феликс. 

Мачът започна с по-една добра възможност за двата отбора, но първо Ян Облак спаси удар на Ембарда, а след това и Гризман пропиля изгодна ситуация в наказателното поле. 

В края на първото полувреме Раул де Томас засече центриране от корнер с глава и изведе Еспаньол напред в резултата. 

В 53-ата минута Тома Лемар изравни, но попадението му бе отменено с ВАР, заради засада при организирането на атаката. 

В 79-ата минута Яник Ферейра Караско все пак направи 1:1, след като майсторски прати топката в долния десен ъгъл на ветерана Диего Лопес.

В деветата минута от даденото от главния съдия 10-минутно продължение Тома Лемар нахлу в наказателното поле и стреля, а вратарят не се намеси добре и топката влезе във вратата му - 2:1 за Атлетико!

Отборът на Диего Симеоне вече има актив от 10 точки след 4 изиграни мача, докато Еспаньол е с две равенства и две загуби!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички