Атлетико (Мадрид) се възползва от грешката на Реал с 12-и успех в последните 13 мача в Ла Лига, сломи и Севиля


Атлетико (Мадрид) се възползва от грешката на Реал с 12-и успех в последните 13 мача в Ла Лига, сломи и Севиля
Снимка: Getty Images/Guliver

1639 0

Атлетико (Мадрид) продължава с приказното си представяне през този сезон, като този път сломи с 2:0 Севиля в дербито на кръга. Това бе и 12-и успех в последните 13 двубоя от испанската Ла Лига за "дюшекчиите", които продължават убедително да водят в класирането.

След издънката на втория в подреждането Реал Мадрид в последния му двубой (равенство срещу Осасуна) Атлети дръпна с 4 точки пред градския си съперни, но има цели два двубоя по-малко, които потенциално могат да увеличат аванса им до 10 пункта.

Резултатът в двубоя срещу Севиля бе открит още в 17-ата минута, когато Кореа получи подаване от Трипиър в противниковото наказателно поле и още с първото докосване с десния си крак си освободи позиция за стрелба. Без да губи и секунда шутира с левия си крак и реализира красиво попадение. В 76-ата минута пък Саул се разписа с прецизен удар и удвоя аванса на своя тим.

Севиля може да съжалява за допуснатата загуба, тъй като бе надхитрен. Андалусиици владееха топката в доста по-голяма част от времето и създадоха повече голове положения, като някои от тях бяха чисти 100%-ови. Въпреки това, те не съумяха да матират до края защитата на "дюшекчиите" и да вкарат поне един гол.

За Атлетико (Мадрид) предстои гостуване на Ейбар след малко повече от седмица - на 21 януари. Севиля пък ще играе само след дни - в събота, 16 януари, в 1/16-финален двубой за Купата на Краля срещу Леганес. След още 3 дни (на 19 януари) андалусиици гостуват на Алавес в Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички