Луис Суарес мечтае за титлата с Атлетико (Мадрид)


Луис Суарес мечтае за титлата с Атлетико  (Мадрид)
Снимка: Getty Images/Guliver

1116 0

Нападателят на Атлетико Мадрид Луис Суарес говори за шансовете на новия си отбор да стане шампион в Ла Лига преди сблъсъка с бившия му клуб Барселона, като е на мнение, че силният старт на сезона им дава предимство срещу каталунците. „Дюшекчиите“ спечелиха пет от първите си седем двубоя и са единственият непобеден отбор в лигата до момента, докато шампионът Реал Мадрид и Барселона вече загубиха по два мача през кампанията.

"Изглежда като много изравнено първенство и този, който направи най-малко грешки, вероятно ще го спечели. От престоя си в Барселона знам, че ако стартираш сезона лошо и загубиш точки в началото, става трудно да догониш лидерите. Ако искаш да станеш шампион, трябва да си солиден и убедителен от самото начало. Нещата не се развиват добре за Барса, но ние знаем, че те ще се борят до последно. Ако продължим да вярваме в себе си и да играем толкова вълнуващо, защо да не мечтаем за титлата?“, заяви той в интервю за Marca.

Суарес вече допринесе за добрите резултати на Атлети с пет попадения след идването от Барселона със свободен трансфер през септември, като младият му партньор в атаката Жоао Феликс има също пет гола. Според уругвайския стрелец ключът към това 20-годишният футболист да продължи да блести се крие в това да не получава твърде голяма отговорност за резултатите на мадридчани. „Великите тимове се формират, когато всеки играч се чувства равнопоставен. Той израства много в момента и с правилното ниво на самочувствие може да постигне страхотни неща и да направи разликата за нас. Но трябва да направим така, че да поема цялата отговорност върху плещите си“, завърши Суарес. А какъв куриозен жълт картон получи Суарес в мач на Атлетико (Мадрид) -вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички