Атлетико (Мадрид) остана в топ 3 след много труден успех над Райо Валекано


Атлетико (Мадрид) остана в топ 3 след много труден успех над Райо Валекано
Снимка: Getty Images

680 0

Атлетико (Мадрид) спечели инфарктно сблъсъка с 13-ия в Ла Лига - Райо Валекано, от 22-ия кръг на шампионата. "Дюшекчиите" надвиха с 2:1 в среща, в която им бяха отменени 2 попадения заради засада и резултатът вървеше равен към 89-ата минута.

Атлетико поведе в 30-ата минута след попадение на Анхел Кореа, който след преглед с ВАР беше отменен заради засада. Шест минути по-късно падна друг гол за домакините, този път редовен. В ситуацията Родриго Рече центрира от свободен удар, а Рейнилдо скочи и с глава отблизо намери десния ъгъл на Димитриевски - 1:0.

Депай донесе трите точки на

Само 7 минути по-късно обаче "Уанда Метрополитано" беше смълчан, тъй като Райо изравни. Алваро Гарсия бе изведен от Пеп Шавариа и той стреля точно от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл - 1:1.

В 81' тимът на Диего Симеоне се разписа отново, но трябваше да преглътне разочарованието, защото съдията отмени гола заради засада на Мемфис Депай.

Все пак нидерландецът успя да донесе трудната победа на своя тим в последната минута на редовното време. Той засече подаване на Гризман на ръба на малкото наказателно поле току пред двама защитници и прати топката в долния десен ъгъл за 2:1.

"Дюшекчиите" остават трети в класирането, с равен брой точки с четвъртия Барселона и с 8 ад лидера Жирона. Райо Валекано запазва своята 13-а позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички