Гризман закопа, но Депай спаси Атлетико Мадрид и го класира на полуфинал за Купата на краля след драма в столицата (ВИДЕО)


Гризман закопа, но Депай спаси Атлетико Мадрид и го класира на полуфинал за Купата на краля след драма в столицата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2369 0

Атлетико Мадрид се наложи с минималното 1:0 над Севиля у дома на "Метрополитано" в мач от четвъртфиналите за Купата на краля. Единственото попадение в мача бе дело на Мемфис Депай, който се разписа минути преди последния съдийски сигнал.

Развой на Атлетико Мадрид - Севиля

Двубоят стартира много равностойно и първия по-добър шанс бе в 24-ата минута. Маракао извърши нарушение в собственото си наказателно поле и главният арбитър Хесус Хил Мансано посочи точката за дузпа. Зад кълбото застана Антоан Гризман, който обаче се подхлъзна и прати топката над напречната греда.

Още: Изненадваща раздяла: Барселона продава Кунде заради слабо представяне?

Малко след почивката в 53' се откри нов шанс пред Гризман за гол, но отново негов удар мина над напречната греда, а късметът спаси стража на Севиля, тъй като шутът на французина можеше да бъде гол. 7 минути по-късно пък попадение на Гризман бе отменено поради засада. 

В 66-ата минута се появи резервата Мемфис Депай, който замени Алваро Мората. Само 2' по-късно нидерландецът се разписа, но и неговото попадение бе отменено заради положение "офсайд". Все пак именно деветкатa вкара победното попадение в 79'. 

Родриго Де Пол проби в наказателното поле и предостави топката на Депай. За втория остана лесното и просто добави кълбото в полуопразнената врата за 1:0.

Още: Трудни дни за легендата: Шави изравни антирекорд в Барселона

Краят на срещата обаче бе още по-вълнуващ. В седмата минута от добавеното време бе отсъдена дузпа за Севиля, след като Маркос Йоренте събори противников футболист. Хесус Хил Мансано обаче бе повикан на екрана от ВАР стаята и промени първоначалното си решение, с което бе подпечатан и успеха на "дюшекчиите".

По този начин Атлетико Мадрид се класира на полуфинал за Купата на краля, където в 14:00 (българско време) на 26 януари ще разбере с кого ще спори за класиране на финал, а вариантите са - Реал Сосиедад, Майорка и Атлетик Билбао.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички