Атлетико Мадрид обясни в изявление защо няма да прави шпалир на Реал Мадрид


Атлетико Мадрид обясни в изявление защо няма да прави шпалир на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

4843 0

Идната неделя (8 май, 22:00 часа) Атлетико Мадрид посреща Реал Мадрид в столично дерби в испанската Ла Лига от 35-ия кръг на първенството за сезон 2021/22.

"Белия балет" вече отразнува спечелената титла, но "дюшекчиите" заявиха, че няма да правят шпалир на играчите на Карло Анчелоти преди първия съдийски сигнал на "Уанда Метрополитано" и обясниха защо в специално изявление:

"Някои искат да превърнат нещо, родено като жест на признание към шампиона, в публичен "данък", пропит с аромат на унижение. При никакви обстоятелства Атлетико няма да участва в подобен опит за подигравка, който оставя на заден план истинските спортни ценности и насърчава конфронтацията и напрежението между феновете", пише клуба, който стана шампион през миналата кампания.

"В последните години спечелихме няколко трофея, включително две титли от Ла Лига. Понякога имаше опити да бъдем почетени от съперника, в други случаи - не. Но никога не сме настоявали за нещо подобно и не се е генерирало изкуствено напрежение. Някой помни ли да е имало спор в началото на този сезон? Първият ни мач беше гостуване на Селта и домакините не ни направиха шпалир, което беше правилно".

"Този жест има смисъл, когато е пред публиката на шампиона, за да могат футболистите да бъдат аплодирани от феновете си. В първия ни домакински мач бяхме поздравени от Елче, към което се отнасохме с благодарност, но ние не бяхме настоявали за това", допълват от Атлетико Мадрид.

Вижте още: Престижно: Славия продава 16-годишен футболист на Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички