Атлетико Мадрид мина като на шега през Барселона, Луис Суарес наказа бившия си отбор (СНИМКИ)


Атлетико Мадрид мина като на шега през Барселона, Луис Суарес наказа бившия си отбор (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

7027 0

Атлетико Мадрид победи Барселона САМО с 2:0 в дербито на 8-ия кръг в испанската Ла Лига. Въпреки че каталунците бяха тези, които владееха много повече топката, "дюшекчиите" създадоха половин дузина изгодни ситуации и ако бяха по-клинични, можеха да се поздравят с по-изразителна победа!

Трите точки изпратиха Атлети на второ място във временното класиране, докато Барса се срина до девета позиция с едва 12 точки от 7 изиграни мача. Роналд Куман изгледа срещата от трибуните, тъй като изтърпяваше наказание за червения си картон срещу Гранада, а бъдещето му ще бъде една от най-дискутираните теми в следващите часове и дни, въпреки че по-рано през деня Жоан Лапорта бе заявил, че няма да уволнява треньора (прочетете тук изказването му)!

Ето как се разви срещата:

Дербито започна пред 68 000 зрители на "Уанда Метрополитано" и при идеалните 22 градуса температура на въздуха. В 8-ата минута Тома Лемар стреля силно, но топката премина на половин метър от лявата греда на Тер Щеген. Атлети продължи да бъде по-активният тим и в 16-ата минута Жоао Феликс отрави удар от границата на наказателното поле, но пропусна целта с малко. Малко след това Гави изблъска Лемар при единоборство и получи първия жълт картон в мача.

В 23-ата минута "дюшекчиите" стигнаха до гол! Луис Суарес изведе по чудесен начин Тома Лемар зад защитата и той шутира силно по диагонал в левия ъгъл - 1:0 за Атлети! Каталунците се опитаха да реагират веднага и бяха близо до изравняване, но ударът на Коутиньо премина на сантиметри от дясната греда на Ян Облак. Казано на жаргон - "мачът се отвори" и още в следващата атака Суарес стреля от добра позиция, но за щастие на Барса кълбото мина от външната страна на лявата греда. При тази ситуация уругваецът бе длъжен да нанесе точен удар във вратата и може да се счита, че направи голям пропуск!

В 30-ата минута Коутиньо центрира хубаво към Мемфис Депай, а той свали с глава към налитащия Де Йонг, но нидерландецът се размина на косъм с топката. Интересно е да се отбележи, че телевизионните камери показаха Роналд Куман, който бе много ядосан и крещеше по телефона от трибуните. Наставникът на Барселона все още изтърпява наказание за червения картон, който получи при загубата от Гранада!

Една минута преди края на първото полувреме Луис Суарес излезе на чиста позиция и този път не сбърка - 2:0 за Атлетико Мадрид! Асистенцията бе на Тома Лемар, а това бе първият гол на уругваеца във вратата на бившия му отбор, след като си тръгна от Каталуния през лятото на 2020 година... Това бе и последният интересен момент за първата част!

Втората част започна с по една промяна в двата състава - Серхи Роберто замени Нико, а Кийрън Трипиър влезе на мястото на Родриго Де Пол. До 60-ата минута темпото на игра се понижи, но точно тогава Коутиньо бе изведен на чиста стрелкова позиция и показа, че тепърва ще трябва да тренира здраво, за да се завърне към най-добрата си форма, нанасяйки удар право в обсега на Ян Облак!

В 65-ата минута Суарес пусна пас по земя към Жоао Феликс и португалецът шутира силно от около 20 метра, но Тер Щеген се бе позиционирал добре и улови сигурно топката. В игра за Барселона се появи Ансу Фати, заменяйки Коутиньо, но все още не бе загрял добре и в 70-ата минута стреля много неточно от пряк свободен удар.

Последваха много смени - Рики Пуч замени Гави, а Люк де Йонг - Мингеса. Чоло Симеоне пусна в игра Гризман и Кореа на мястото на Суарес и Феликс. Трябва да се отбележи, че португалецът изигра много силен мач и при двата гола даде предпоследния пас, който беше с "цената" на асистенция! "Уанда Метрополитано" го изпрати с аплодисменти на крака...

В 85-ата минута гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар от около 25 метра, но изпълнението на Мемфис Депай бе разочароващо и прелетя на 2-3 м над напречната греда. До края на мача на терена не се случи нищо по-интересно, а телевизионните камери непрекъснато показваха замислените физиономии на играчите на Барселона...

Състави:

Атл. Мадрид (3-5-2): Облак, Савич, Хименес, Ермосо, Де Пол, Коке, Лемар, Караско, Йоренте, Суарес, Феликс

Барселона (4-3-3): Тер Щеген, Мингеса, Пике, Араухо, Дест, Френки де Йонг, Бускетс, Нико, Гави, Депай, Коутиньо

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Чоло Симеоне има две точки повече в своя актив от днешния си съперник, но е изиграл и един мач повече от него. Изминалата седмица бе коренно различна за двата отбора - Атлети обърна и победи Милан като гост с 2:1 в Шампионската лига, докато играчите на Роналд Куман бяха "зашлевени" на три пъти при визитата си на Бенфика в Португалия.

В последните шампионатни мачове обаче, ролите бяха разменени - "дюшекчиите" загубиха с 0:1 от Алавес, а каталунците победиха Леванте у дома си с 3:0. В тази среща в игра след дълго отсъствие се завърна Ансу Фати и веднага се разписа във вратата на гостите!

За последно Атлетико Мадрид и Барселона премериха сили на 8 май тази година в 35-ия кръг на Ла Лига - двубоят на "Ноу Камп" завърши 0:0...

Букмейкърите дават сериозно предимство на момчетата на Чоло Симеоне и определят вероятността те да спечелят днешното дерби с 1.90 коефициент. Равенството е фиксирано на 3.50, докато победа за състава на Роналд Куман е оценена на 4.00!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички