Атлетик Билбао стигна до драма за Купата на Краля, но сълзите бяха от тъга: Ясен е първият финалист (ВИДЕО)


Атлетик Билбао стигна до драма за Купата на Краля, но сълзите бяха от тъга: Ясен е първият финалист (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3848 0

Ясен е първият финалист в тазгодишното издание на Купата на Краля! След драма с продължения Осасуна завърши наравно 1:1 с Атлетик Билбао и го отстрани. Двата отбора стигнаха до продължения, след като баските спечелиха с 1:0 в редовното време и изравниха общия резултат (първата срещуа завърши 1:0 за Осасуна).

Стартът бе добър за Атлетик Билбао, който излезе напред в резултата след 33 минути игра. Весга засече центриране от ъглов удар с глава, като прати топката към Инаки Уилямс, който я заби в мрежата. Това бе първи гол за звездата на тима от... 30 октомври миналата година.

Домакините определено доминираха над своя съперник - и по отношение притежанието на топката, и по създадени положения за гол и при 100%-овите ситуации за такъв. Както гласи максимата обаче - те не вкараха, влязоха в продължения и им вкараха.

В 116-ата минута - толкова малко преди дузпите, Ибанес вкара много красив гол. Той получи топката на границата на наказателното поле и от неособено удобна позиция успя да се нагласи и да стреля по въздух, за да изравни резултата. До края Атлетик така и не съумя да реализира и да стигне поне до дузпи.

Така Осасуна очаква своя съперник за финала на Купата на Краля. Той ще бъде един измежду колосите Реал Мадрид и Барселона. Каталунците спечелиха първата среща с 1:0, а реваншът е в сряда, 5-и април.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички