Ас на Реал Мадрид: Ако не беше майка ми, щях да съм джудист, не футболист


Ас на Реал Мадрид: Ако не беше майка ми, щях да съм джудист, не футболист
Снимка: Getty Images

4993 0

Полузащитникът на Реал Мадрид Едуардо Камавинга разказа как е решил да стане футболист. За това сериозен принос е имала неговата майка, която го е убедила да не избира за своето бъдеще друг вид спорт.

"Футболът е моят живот. Всички приятели в живота си срещнах заради футбола. Получих дипломата си в гимназията също заради футбола. Имам много за какво да благодаря на футбола. Майка ми и беща ми се гордеят с мен. Аз съм този, който съм сега, заради футбола", каза Камавинга пред "The Guardian".

"Започнах да играя млад, но не исках да го правя. В началото просто исках да се занимавам с джудо. Брат ми тренираше джудо и аз исках да бъда като него. Майка ми не позволи да се занимавам с джудо. Тя искаше да играя футбол. Как се казва? Съдба? Всичко това е благодарение на майка ми и една жена на име Фатима, която работеше в училището", продължи роденият в Ангола футболист.

"Имахме състезание с друго училище, играх и отборът ми спечели турнира. Фатима говори с майка ми и каза: "Трябва да тренира футбол, той може да играе". Следващата седмица тя ме заведе в отбора", завърши 20-годишният играч. А ето от какво в Реал Мадрид не е доволен Камавинга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички