Арсенал и Реал Мадрид влизат в спор за новия Ерлинг Холанд?


Арсенал и Реал Мадрид влизат в спор за новия Ерлинг Холанд?
Снимка: GettyImages

4399 0

Зимният трансферен прозорец тъкмо приключи, но част от клубовете вече се облизват за следващия такъв. Той ще бъде нов шанс за тези, които не съумяха да привлекат всички желани попълнение, да го направят.

Арсенал и Реал Мадрид бяха сравнително сдържани по време на изминалия прозорец. "Артилеристите" изпусаха някои големи свои цели като Михайло Мудрик, а "кралете" също избегнаха гръмки ходове по средата на сезона.

Изглежда обаче, че именно тези два гранда ще влязат в сериозен спор за новоизгряваща звезда. "La Repubblica" съобщава, че и "топчиите", и "лос бланкос" се подготвят за сериозна офанзива в опит за привличането на нападателя на Аталанта Расмус Хьойлунд.

20-годишният състезател бива наричан "следващият Ерлинг Холанд" поради сходния стил на игра и външен вид на двамата. И двата тарана са високи над 1.90 см, родени са в скандинавска страна, а и фамилиите им звучат еднакво.

Юношеският национал на Дания се харесва на Реал Мадрид, който обмисля да го направи бъдеща смяна на Карим Бензема. 35-годишният нападател продължава да блести на терена, но напредналата му футболна възраст и изтичащият му през лятото договор поставят "белите" в трудна ситуация.

Арсенал от своя страна желае да добави дълбочина в състава си, особено що се отнася до позицията централен нападател. Микел Артета към момента може да разчита на Габриел Жезус и Еди Нкетиа.

Все още не е ясно каква сума ще иска Аталанта за играча си, ако желае да го продава. Те го привлякоха от Щурм Грац за 17 млн. евро. Оттогава той има записани 21 нача и 7 гола с екипа на италианския тим.

Ето договора на кой футболист с почти никакво игрово време "артилеристите" все пак решиха да удължат

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички